La Policia Nacional ha aconseguit localitzar i detenir Alberto i Cristina, la parella de portuguesos que la Guàrdia Civil buscava incansablement des de principis d'aquest mes d'agost. La parella està acusada d'haver comès, almenys, quatre atracaments amb armes i violència en estacions de servei de diferents províncies, i també se la relaciona amb un triple crim ocorregut al nord de Portugal. La detenció de la parella es va produir la passada nit de dissabte, 13 d'agost, en un supermercat Carrefour de Zamora, després que una persona els reconegués i alertés les forces de seguretat.

Alberto i Cristina són una parella de portuguesos al voltant dels 40 anys que han tingut en suspens les forces de seguretat des de principis d'agost, si bé la recerca d'aquests dos criminals es va intensificar aquesta setmana. Fa només quatre dies, la Guàrdia Civil, en un acte desesperat buscant la col·laboració ciutadana, va difondre els rostres dels presumptes atracadors assassins, demanant que si algú els veia alertés immediatament la Guàrdia Civil. Finalment, ha estat gràcies a aquesta acció de la Guàrdia Civil que s'ha pogut detenir els criminals, ja que una persona els va reconèixer en un supermercat de nit i va avisar la policia.

La Guàrdia Civil buscava incansablement a la perillosa parella, que s'havia especialitzat en atracaments i era molt perillosa

La parella, segons apunten diversos mitjans portuguesos, va fugir del país veí per la seva presumpta implicació en un triple crim veïnal ocorregut al nord del país i del que no ha transcendit gaire. Tal com revela el mitjà El Cierre Digital, la parella va arribar fins a Madrid i allà van començar a delinquir, robant un cotxe Peugeot 306 vermell amb el qual han comès quatre atracaments molt violents en diferents estacions de servei de Badajoz, Toledo i Sevilla. Aquesta és, de fet, la seva especialització, i segueixen sempre el mateix modus operandi: entren a la botiga de l'estació de servei a cara destapada amenaçant amb armes de foc i armes blanques. Una vegada aconsegueixen intimidar els treballadors de la botiga, els tanquen al bany i aconsegueixen el botí, per després fugir ràpidament del lloc dels fets.

Atès l'elevat nivell de violència amb què actuaven, així com per les armes utilitzades, la Guàrdia Civil els descrivia com a "molt perillosos". A més, fonts policials també apuntaven al fet que estaven "desesperats", per la qual cosa s'agreujava la situació: "Han perpetrat quatre robatoris en molt poc temps. O estan molt acostumats en aquest tipus de delictes o estan desesperats, en així que podem considerar-los molt perillosos," afirmaven fonts policials.

Conclou l'operatiu policial que els donava recerca i captura

Amb la localització dels 'Bonnie & Clyde' portuguesos, finalitza així un operatiu policial que va començar fa dues setmanes. Ara, faltarà veure quins delictes imputen a la parella, així com quin jutjat realitzarà les diligències i, especialment, faltarà resoldre si efectivament estan implicats en el triple crim veïnal que ha commocionat Portugal.