Una setmana després de la mort de l'Erika, la nena de 14 anys que era assassinada pel seu veí, Igor Postolache, a punyalades, la mare de l'assassí ha dedicat una emotiva i controvertida carta a la família de la víctima, en la qual ha demanat perdó en nom dels seus familiars per l'"inimaginable" dolor que el seu fill ha causat a la família de la menor, que tornava de l'institut quan l'acusat, de 31 anys, la va interceptar i va apunyalar fins a la mort a casa seva a Oviedo.

L'emotiva carta de la mare de l'assassí de l'Erika

El comunicat s'ha fet públic aquest dilluns des de l'advocat de la família de l'Igor, que estava obsessionat amb la petita Erika Yunga, a qui havia conegut setmanes abans, quan el jove d'origen moldau es va mudar al primer pis de l'edifici en el qual vivia la víctima amb els seus pares i germans en la quarta planta. En el missatge, redactat per la mare i en nom de la seva família, demanen perdó per l'"inimaginable" dolor que estan patint els éssers estimats de la nena.

Assassinat Erika nena 14 anys Oviedo / EFE

La mare de l'assassí de la nena ha dedicat una carta a la família de l'Erika / EFE

"Jo mateixa no m'ho perdono", afirma la dona, que prossegueix assegurant: "Tant jo com la meva família lamentem profundament els fets succeïts, que mai no vam poder imaginar i que ens acompanyaran la resta de les nostres vides". La mare d'Igor Postolache, de 31 anys, havia aconseguit portar-lo a Astúries quan en tenia 17 després d'aconseguir el reagrupament familiar per a ell i la seva germana anys després d'estar vivint a Espanya per treballar per ells.

Demana perdó per un "dolor inimaginable"

La carta també ressalta que, encara que la societat té procediments judicials per castigar aquest terrible fet, són conscients que mai no es podrà restituir el profund dany causat a l'Erika i a la seva família, d'origen equatorià, a la qual demana perdó assumint un "dolor inimaginable". Així, assegura que li sembla comprensible si la família de la nena assassinada no accepta les seves disculpes, però detalla que si en un futur li permeten, li agradaria fer-ho en persona.

Aquest comunicat arriba després que divendres es dictés des del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Oviedo l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per a Postolache, acusat d'assassinat i temptativa d'agressió sexual, mesura que serà efectiva quan rebi l'alta de l'hospital en el qual es troba sota vigilància i al qual va ser traslladat el dia del crim per les ferides que ell mateix es va causar en ser descobert per la policia amb el cadàver de la menor.

Assassinat nena 14 anys Oviedo / EFE

Igor Postolache continua a l'hospital, des d'on passarà a presó provisional / EFE

Divendres passat el Jutjat d'Instrucció número 2 d'Oviedo va dictar acte de presó provisional, comunicada i sense fiança per a Postolache i li va atribuir un delicte d'assassinat i un altre d'agressió sexual -de la qual cosa tenia antecedents- en grau de temptativa, una mesura que es portarà a efecte quan rebi l'alta en hospital al qual va ser traslladat per ser atès de lesions per arma blanca que es va infligir després de cometre el crim.

Igor, un jove obsessionat amb la nena i amb antecedents

El detingut es va acollir al seu dret a no declarar i la magistrada va decretar la presó provisional en considerar que existeix risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva. I és que no era la primera vegada que es trobava amb problemes amb la justícia: el 2020 va ser absolt d'un delicte lleu d'amenaces i condemnat amb una multa de 8 euros diaris durant 2 mesos per un delicte lleu de coaccions.

A més, l'Igor portava tot just tres setmanes vivint sol al pis de la primera planta del número 69 del carrer Vázquez de Mella, al barri de Vallobín, on l'Erika vivia amb la seva família, en un altre habitatge de la quarta planta. Fins allà es dirigia la víctima dimarts passat per dinar després de l'institut, però després que li obrissin el portal no pujava a casa, i per això el pare va enviar al seu germà a buscar-la, qui es va trobar la reguera de sang al replà, que conduïa fins a casa de Postolache i en la qual van trobar el macabre escenari del crim.