L'home de 30 anys detingut aquest dimarts com a presumpte assassí de l'Erika, la nena de 14 anys que va aparèixer morta a Oviedo, i que està ingressat a l'UCI d'un hospital asturià, té antecedents per agressió sexual. Tot i que encara no ha pogut ser interrogat per la policia a causa del seu estat, se sospita que el mòbil de l'assassinat va poder ser un intent de violació frustrat a la menor, ja que els veïns han revelat que estava "desequilibrat" i "obsessionat amb la nena" després de només tres setmanes vivint al mateix edifici.

Revelats els antecedents de l'assassí de l'Erika, la nena d'Oviedo

El presumpte assassí, d'entre 30 i 32 anys, d'origen moldau i que respon a les inicials I.P., era traslladat a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, l'HUCA, després de ser trobat aquest dimarts ferit d'arma blanca al costat del cos d'Erika Yunga, de 14 anys, al seu habitatge del número 69 del carrer Vázquez de Mella, on feia tres setmanes que habitava el primer pis, tres per sota de l'habitatge de la víctima i la seva família.

Crim menor Oviedo / Europa Press

L'Erika apareixia plena de punyalades al costat del seu presumpte assassí, que es va autolesionar davant dels agents greument / Europa Press

I.P. és a l'UCI a causa de les ferides que es va infligir ell mateix quan els agents van entrar a la seva casa per la finestra per descobrir el macabre escenari en el qual va matar a l'Erika, de 14 anys, que era a terra, coberta de punyalades i moria instants després en braços d'un dels agents que van atendre el lloc dels fets. Va ser llavors quan l'assassí es va començar a autolesionar amb el mateix arma homicida, clavant-se fins a vint ganivetades al pit, la cara i el coll.

Agressió sexual, "desequilibrat" i "obsessionat" amb la víctima

És per això que ara roman en l'HUCA sota vigilància policial, on hauran d'esperar a la seva bona evolució per interrogar-lo sobre els fets, ja que no s'ha pogut establir que hi hagués una relació entre víctima i botxí que pogués haver motivat el crim, encara que fonts properes al cas han revelat que el presumpte assassí és un home "desequilibrat que estava obsessionat i tenia fixació en la víctima".

Assassinat nena Oviedo / EFE

La població asturiana ha quedat commocionada pels fets / EFE

El crim es va descobrir ahir dimarts cap a les quatre de la tarda, poc després que Erika Yunga, de 14 anys, tornés de l'institut per dinar amb la seva família. El seu pare i un germà, que l'esperaven, li van obrir la porta quan va tocar el timbre del carrer, però es van desesperar en veure que no pujava i el pare va enviar el jove a buscar a la menor a les escales. En arribar al primer pis, el noi es va trobar un rastre de sang que arribava fins a l'interior de l'habitatge de l'acusat.

Encara que els resultats de l'autòpsia encara no han transcendit, la menor presentava algunes ferides defensives, que podrien suposar un argument per a la hipòtesi que tot va començar amb un intent d'agressió sexual, consumat o no. La nova dada sobre el detingut, que té un historial delictiu amb antecedents per agressió sexual, reforça aquesta teoria, que també està alimentada per les declaracions dels veïns, que asseguren que hi havia una obsessió cap a la víctima per part de l'assassí.