L'Igor Postolache és l'home acusat d'haver assassinat a l'Erika, una nena de 14 anys d'Oviedo. Ha sortit a la llum el passat fosc d'aquest assetjador. Abans d'aquest macabre assassinat, quatre víctimes més l'havien denunciat per assetjador, però malgrat les acusacions de les adolescents, quan va passar a disposició judicial, el van deixar en llibertat.

"Vam avisar moltes vegades, moltes persones diferents. Ens repetien una vegada i una altra que era un delicte lleu. Alguna cosa falla si hem d'esperar que ens matin per prendre seriosament els nostres crits d'auxili", explica una de les múltiples víctimes d'aquest assetjador a El Comercio. On també s'explica que l'Igor va acorralar una de les seves víctimes per posar-li una bossa al cap.

Igor Postochale, un assetjador de menors en sèrie a Oviedo

L'Igor Postolache és un assetjador en sèrie que increpava a les adolescents menors d'edat, ja que per ell eren una presa fàcil: les acorralava i les perseguia pel carrer fins a aconseguir intimidar-les. Aquest home de 32 anys i d'origen moldau, va ser detingut fins a dues vegades per la Guàrdia Civil. Tot i la gran quantitat de nenes que l'havien denunciat, aquests assetjaments constants només li van costar una multa de 240 euros i en un altre dels casos d'assetjament va quedar absolt.

Asesinato Erika niña 14 años Oviedo / EFE

L'Erika era una nena de 14 anys que, presumptament, ha estat assassinada per un veí que l'assetjava / EFE

Les víctimes feia temps que alertaven de la perillositat d'aquest home, però com que "no havia arribat mai a les mans" es considerava delicte lleu i no li passava res: continuava assetjant a les menors d'edat amb total impunitat. L'última de les seves víctimes va ser l'Erika Yunga, una nena de 14 anys que vivia al mateix edifici que ell. L'home s'havia mudat feia tres setmanes i s'havia obsessionat amb la víctima, a la qual assetjava constantment fins que, finalment, la setmana passada, la va matar a ganivetades.

Fiscalia acusa l'Igor d'un delicte d'assassinat i d'un altre d'agressió sexual en grau de temptativa

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar les causes d'aquest assassinat, treballaven amb la hipòtesi que l'Erika havia estat víctima d'una agressió sexual abans del crim, però l'autòpsia va determinar que no. Fiscalia acusa l'Igor d'un delicte d'assassinat i d'un altre d'agressió sexual en grau de temptativa: demana que entri a presó de manera provisional. De moment, el presumpte assassí i pederasta continua ingressat a l'hospital, ja que després del crim, es va autolesionar clavant-se 20 punyalades i, actualment, està a l'UCI amb un pronòstic greu.