La Policia Nacional ha trobat aquest dimarts a la tarda una nena de 14 anys morta a Oviedo, dins de l'edifici en el qual vivia. Després de forçar la finestra d'un dels habitatges, els agents han descobert un macabre escenari: la menor havia estat apunyalada en múltiples ocasions i un home de 30 anys, habitant del pis en el qual han tingut lloc els fets, era al seu costat, també ferit, i per això ha estat traslladat a l'hospital.

El macabre escenari en el qual han trobat una nena morta a Oviedo

Així ho han confirmat fonts policials, que han relatat que tot s'ha revelat cap a les quatre de la tarda en aquest edifici del número 69 del carrer Vázquez de Mella, al barri de Vallobín d'Oviedo. Segons les primeres informacions, avançades pel mitjà El Correo, la víctima, una nena de 14 anys, vivia amb la seva família al quart pis de l'immoble, on el seu pare i germà l'esperaven per dinar. Com no arribava, el pare ha enviat el germà a buscar-la al carrer, i ha estat ell qui ha vist a l'altura del replà del primer pis una reguera de sang que arribava fins a un dels pisos.

És per això que han avisat el 091 de la Policia Nacional, que ha acudit al lloc dels fets aquesta tarda, en concret agents de tres patrulles de la Direcció Superior. Després de tocar al timbre sense resposta, han hagut de forçar una finestra de la casa per poder-hi accedir, i allà han trobat la macabra i criminal escena: l'adolescent estava morta a terra, plena de ferides d'arma blanca, i al seu costat hi havia un home d'uns 30 anys, que també presentava ferides i que és el presumpte assassí.

Ferides d'arma blanca: el presumpte assassí és el seu veí, també ferit

L'home considerat l'assassí de la menor, ha estat traslladat a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, segons detalla el mitjà citat. Paral·lelament, s'ha iniciat la investigació policial i un metge forense ha acudit al lloc dels fets per certificar la mort i procedir a l'aixecament del cadàver. Poc després, juntament amb altres dotacions de la policia, s'ha desplaçat a l'escena del crim la jutgessa, que ha decretat el secret de sumari sobre el cas.

Hospital Universitari Central d'Astúries, HUCA / Wikimedia

El presumpte assassí es troba a l'hospital per les ferides que presentava / Wikimedia

L'únic que se sap fins al moment és que el presumpte assassí, l'home ferit, d'uns 30 anys, feia al voltant de vint dies que s'havia instal·lat a l'habitatge del primer pis de l'edifici en el qual vivia la víctima amb la seva família, tres plantes més amunt. Tanmateix, a priori, no s'ha determinat que hi hagués cap relació entre l'adolescent i el seu presumpte assassí, que es troba sota vigilància policial a l'hospital asturià i que haurà de ser interrogat sobre els fets.

Aquesta notícia arriba en una setmana tràgica que començava amb la mort d'un nen d'onze anys en Sueca, València, a mans del seu pare, en un nou cas de violència vicària. L'home, anomenat Toni, tenia antecedents per violència de gènere i ha estat titllat de "monstre", a més d'evidenciar una llacuna de comunicació entre els jutjats valencians i el de violència sobre la dona i la família. A més, ja havia amenaçat a la seva exparella de matar el nen, cosa que finalment va fer.