La Guàrdia Urbana de Barcelona ha hagut de desallotjar una part de la platja del Somorrostro de Barcelona per la possible presència d'un artefacte explosiu a l'aigua. De moment, desconeixen quin objecte és, però saben que és rodó i mesura, aproximadament, 50 centímetres. Davant el possible perill, han precintat la zona i la Guàrdia Civil està intentant saber què és i com desactivar-lo.

L'objecte ha estat trobat aquest dimecres al mar i està a un metre de la sorra, just on trenquen les onades. La Guàrdia Civil ha anat fins al lloc dels fets per fer fotos de l'objecte i saber de què es tracta. Segons expliquen fonts policials a ElCaso.com, sospiten que es podria tractar d'un artefacte de la Guerra Civil, una hipòtesi que encara no ha estat corroborada.

La Guàrdia Civil pensa que és un artefacte explosiu

Unes hores més tard, després de les primeres investigacions, han arribat a la conclusió de què és probable que sigui un artefacte explosiu, motiu pel qual la Guàrdia Urbana de Barcelona ha precintat la zona i ha prohibit l'accés a la platja. Actualment, l'equip d'especialistes en desactivació d'explosius subaquàtics de la Guàrdia Civil està treballant per saber què és i, en cas que sigui un explosiu, poder-lo desactivar.

La platja de Somorrostro estarà tancada fins demà dijous

No obstant això, no està sent feina fàcil, ja que està en una zona molt propera al marge i a les ones. Es preveu que la platja del Somorrostro estigui tancada fins demà dijous al matí, tot i que les tasques es podrien allargar fins a saber què és.

"Queda restringit l'accés a la platja de Somorrostro per treballs de la Guàrdia Civil en l'àmbit marítim. Informarem quan es pugui accedir", explica la Guàrdia Urbana de Barcelona al seu compte de Twitter.

Fa dos anys van trobar un altre explosiu a la Barceloneta

No és la primera vegada que troben explosius a la platja de Barcelona. De fet, en les últimes tres dècades, han trobat més de 300 explosius, gairebé tots de la Guerra Civil. L'últim que van trobar a la costa de la capital catalana va ser l'estiu del 2020: estava a més de tres metres de profunditat i era un projectil que el va trobar un agent de la Guàrdia Civil quan estava fora de servei.