Un home de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ingressa a presó per col·locar un explosiu en una excavadora de l'empresa que el va acomiadar: va col·locar-ho a l'aparell  per tal que explotés quan la fessin servir els treballadors.

Un veí de l'Hospitalet a presó per col·locar explosius en una excavadora

Agents de la Comissaria General d’Informació van detenir, el 4 de maig, un home de 45 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa, un de tinença il·lícita d’artefacte incendiari i un de danys en grau de temptativa.

Artefacte explosiu en una excavadora a Castellbisbal

Els fets es remunten al  10 de març, cap a les 8 del matí, quan agents de la comissaria de Rubí (Vallès Occidental) van rebre l’avís que hi havia un artefacte explosiu dins del motor d’una excavadora. La màquina formava part d’una obra que s’estava fent a la població de Castellbisbal (Vallès Occidental).

Explosiu construït casolanament

Van ser els especialistes del grup de Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius i de Defensa Nuclear, Radiològica, Biològica i Química (TEDAX-NRBQ) del cos de Mossos d’Esquadra els que, un cop desactivat l’artefacte, van procedir  a la seva recollida sense que arribés a detonar. L’aparell era de construcció casolana, però força elaborat i consistia en una garrafa plena de benzina de la qual en sortia un cablejat que connectava amb una placa electrònica, la placa era programable i  s’alimentava amb piles. Aquest aparell estava programat per activar-se a les 9.15 hores, moment en què els operaris la utilitzarien per treballar.

Explosivos / Mossos d'Esquadra

Un home ingressa a presó per col·locar artefactes explosius en una excavadora de l'empresa que el va acomiadar  / Mossos d'Esquadra

Sucre al dipòsit de la benzina a dues màquines

Els agents de la Comissaria General d’Informació van iniciar una investigació per determinar l’autoria dels fets. Els investigadors juntament amb la Divisió de Policia Científica i TEDAX-NRBQ van relacionar aquest artefacte amb un home que havia treballat per l’empresa poc temps abans i que va ser acomiadat. Es dona la circumstància que, la setmana anterior hi va haver, en la mateixa obra, un sabotatge en dues màquines: algú havia posat sucre al dipòsit de la benzina.

Decreten el seu ingrés a presó

El 4 de maig els investigadors van fer una entrada i registre al domicili del presumpte autor a l’Hospitalet de Llobregat. Dins del pis els mossos van localitzar diversos components similars als emprats a Castellbisbal. L’home va ser detingut en aquell moment. L’arrestat va passar a disposició judicial el 5 de maig  al jutjat de guàrdia de Rubí, el qual va decretar el seu ingrés a presó.