Clausuren un forn del carrer Font Honrada del barri de Poble-sec de Barcelona. Tal com es veu en les imatges, el local estava ple d'insectes i presentava greus infraccions d'higiene.

Clausuren un forn de Poble-sec

La tarda d'aquest dijous, una col·laboració entre l'Agència de Salut Pública de Barcelona, ASPB, i la Guàrdia Urbana de Barcelona, acabava amb el tancament d'un forn de Barcelona. Es tractava d'una fleca del carrer Font Honrada del barri de Poble-sec, al districte de Sants-Montjuïc.

Segons un comunicat del cos policial barceloní, una inspecció a l'establiment, va destapar que el local presentava “greus mancances higièniques”, fet reflectit en l’acta aixecada a l’establiment.

En concret, especifiquen que es va trobar una presència “massiva” d’insectes a diverses parts del forn, convertint-lo en un lloc insalubre i, sobretot, inadequat per a la producció de menjar consumit per persones.

Insectes i mancances d'higiene

I per si no fos poc, a banda d'aquestes condicions, la inspecció de Salut Pública va destapar una instal·lació elèctrica en una situació “molt precària” que era un risc important per la seguretat de l’edifici. Aquesta mena de defectes poden fins i tot iniciar incendis, atès l'alta probabilitat de curtcircuit que suposen cables sense revisió tècnica.

Forn Poblesec / Guardia Urbana Barcelona

Instal·lació elèctrica del forn clausurat / Guàrdia Urbana Barcelona

Després de l'aixecament de l'acta per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'ASPB va decretar el tancament de l'establiment.

Un cotxe s'encasta a l'Eixample: dos ferits greus

Aquest mateix dijous al matí, la policia municipal va haver d'atendre un altre incident a l'Eixample. Cap a un quart d'una del migdia, es rebia un avís d'atropellament a la cruïlla dels carrers Comte d'Urgell i Còrsega.

Atropello Barcelona / Guillem RS

Atropellament Barcelona / Guillem RS

Segons va poder saber ElCaso.cat, un conductor amb un cotxe automàtic va posar la marxa directa de forma accidental, accelerant ràpidament i encastant-se contra la façana d'un edifici. Durant aquests instants, va arrasar la terrassa d'un forn de la cadena 365, deixant dues persones ferides greus.

Atropella dues persones d'una terrassa

Sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, es van desplaçar al lloc dels fets cap a un quart d'una i els Bombers de la Generalitat van haver de fer feines d'excarceració per alliberar una persona que havia quedat atrapada sota el vehicle.

WhatsApp Image 2021 09 30 at 12.28.35 (1)

Feines d'excarceració dels Bombers / Guillem RS

Es tractava d’un noi jove, que va ser rescatat després de mitja hora d'angoixa i va ser traslladat en estat greu a l'Hospital Clínic, tot i que no es pateix per la seva vida. L'altra ferida, d'edat semblant, va ser traslladada a l'hospital del Sagrat Cor amb pronòstic greu.

Un cotxe automàtic que havia perdut el control

Els fets van obrir una investigació per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que ho assumeix com accident i descarta possibles motivacions terroristes. A més, el conductor va donar negatiu en els tests de drogues i alcohol i no va quedar detingut, segons van explicar fonts de la policia a ElCaso.cat.

El cotxe, un BMW blau marí, que va poder ser retirat després del rescat cap al xamfrà, va ser evacuat amb la grua municipal.