Marin Egeu Sabau és l’home que ahir va posar en alerta tot el Camp de Tarragona. Al migdia va obrir foc contra els seus companys de feina, a les oficines de Securitas, a Tarragona, i després va ferir un agent dels Mossos de la comissaria de Reus en la seva fugida, a la rotonda de Maspujols (Baix Camp). Finalment, es va atrinxerar en un mas a tocar de la riera de Maspujols i va ser allà on també va iniciar un tiroteig contra els Mossos d’Esquadra, concretament, contra els agents del Grup Especial d’Intervenció, el GEI, la força d’elit de la policia catalana. 

Ferit per tres trets de bala

Durant la resolució de l’incident, els agents del GEI van repel·lir l’atac amb un intercanvi de trets. Tot i ser sota foc real, els agents del GEI no van patir cap lesió ni baixa. L’objectiu, el vigilat de seguretat que portava un rastre de quatre ferits, un d’ells, crític, sí que va quedar ferit. Va rebre l’impacte de tres trets i va quedar estirat a terra, on va haver de ser estabilitzat per tècnics i metges del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), tal com es pot veure en aquestes imatges, i després traslladat crític a l'hospital de Bellvitge de Barcelona.

En les primeres cures del pistoler de Tarragona hi van participar integrants de les unitats Orca, de la Unitat d'Intervenció i Suport del SEM, una unitat especialitzada, com el GEI, per treballar en entorns tàctics i amb nivell de perillositat crítica. Com es veu a les imatges de Fabian Acidres, la compenetració dels Mossos i del SEM, que entrenen conjuntament per fer front a escenaris com els d’ahir a Maspujols, va ser total, convertint-la en clau de l’èxit.