Novetats del pistoler de Tarragona: segons expliquen els seus excompanys de feina, el motiu de la brutal agressió hauria estat un quilometratge que, presumptament, no li havien pagat. 

Marin Eugen Sabau és un vigilant de seguretat molt perillós

Marin Eugen Sabau és un home molt perillós i, de fet, abans d'intentar matar els seus excompanys de feina, va enviar diversos mails a treballadors de Barcelona i Tarragona. En aquest correu els amenaçava adjuntant fotos d'ell armat amb pistoles, bales i armes blanques. Els acusava de ser uns lladres i de ser uns racistes, tal com va avançar ElCaso.cat.

Tiroteig a Tarragona amb tres ferits: dos greus i un crític

Sabau va complir amb les seves amenaces i dimarts al matí es va presentar a la seu de Tarragona: va entrar a les oficines i va començar a disparar. Va ferir tres persones: dues de gravetat i l'altra, en estat crític. 

Això és el que va passar minuts abans del tiroteig

El tiroteig hauria començat quan el pistoler es va presentar a l'empresa i va començar a parlar amb un treballador reclamant-li que els pagués un quilometratge que Securitas, presumptament, li devia. No se sap la quantitat exacta de diners que hauria reclamat, però els quilometratges acostumen a ser quantitats petites. De fet, el 2021 es paga 0,20 euros per quilòmetre.

Com que la conversa es va anar escalfant, el gerent de l'empresa se'l va emportar a una sala privada per parlar dels fets sense molestar els treballadors i va ser en aquell moment quan, presumptament, Sabau va disparar-li i el va deixar ferit crític, segons avança el Diari de Tarragona.

Marin Sabau

Marin Eugen Sabau, presumptament, va intentar matar tres excompanys de feina i un mosso d'esquadra en un tiroteig a Tarragona / Cedida

Aquest vigilant de seguretat, que tothom descriu com una persona molt perillosa, havia estat acomiadat de Securitas feia uns mesos i, segons expliquen les fonts sindicals, hi va haver una baralla entre l'agressor i les tres víctimes.

Un mosso ferit de gravetat pel pistoler durant la persecució

Els Mossos d'Esquadra van obrir un fort dispositiu per trobar-lo ràpidament. Va ser llavors quan un agent el va intentar aturar i aquest va reaccionar amb la mateixa violència que havia emprat hores anteriors: disparant-lo i deixant el mosso ferit de gravetat.

Abatut després de passar hores atrinxerat en una masia de Riudoms

Després d'hores de persecució, es va atrinxerar en una masia de Riudoms. Els policies el van acorralar i li van enviar negociadors per convèncer-lo perquè sortís. L'home en cap moment va cedir. Era una persona molt perillosa, no només per la seva agressivitat, sinó també perquè portava una armilla antibales, anava armat i, per la seva feina, sabia com fer servir aquestes armes. Davant la negativa de sortir de la masia, els Mossos es van veure obligats a entrar-hi i abatre'l, i el van deixar ferit crític.

Actualment, està ingressat a l'hospital i quan estigui recuperat s'haurà d'enfrontar a un judici que li podria costar molts anys de presó. Els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta i estan intentant esbrinar-ne més detalls per esclarir els fets.