L'incendi en una església copta del barri d'Imababa, situat al sud de la ciutat del Caire, a Egipte, ha deixat l'esfereïdor balanç de, fins ara, 45 persones mortes i desenes de ferides. En el moment en què ha començat el foc, a l'interior de l'església hi havia prop de 5.000 persones, que en voler fugir han provocat una estampida humana. Les causes del foc es desconeixen, tot i que algunes hipòtesis apunten que es tractaria d'un curtcircuit

Més de 30 ambulàncies per atendre les víctimes de l'incendi

L'incendi ha tingut lloc el matí d'aquest dissabte, prop de les 09:00 hores, a l'església copta d'Abu Sifein, en un moment en què l'aforament del temple religiós era d'aproximadament 5.000 persones. Fins allà s'han desplaçat més d'una trentena d'ambulàncies, així com diverses dotacions de les forces de seguretat i serveis d'emergències, que han tractat d'evacuar les persones ferides i extingir el foc, que cremava sense control deixant anar una gran columna de fum. Els bombers ja han aconseguit extingir les flames, però les autoritats egípcies informen que la xifra total de víctimes mortals pot anar augmentant al llarg del dia. La principal hipòtesi és que l'avaria elèctrica d'un aparell d'aire condicionat ha desencadenat el fatal incendi. 

Una estampida humana provocada per l'incendi ha causat desenes de ferits

En el moment en què l'església ha començat a cremar, les prop de 5.000 persones que es trobaven reunides a l'interior del temple han intentat fugir-ne, provocant una estampida humana que ha deixat desenes de persones ferides. L'incendi ha deixat imatges i vídeos esfereïdors, que mostren el verdader infern viscut pels supervivents.

El president d'Egipte lamenta l'incendi 

Abdul-Fatah al-Sisi, el president d'Egipte, ha emès un comunicat, que ha publicat al seu compte de Facebook, en el qual lamenta el tràgic incendi i dona el condol a les víctimes i persones afectades.