Dos nois han estat detinguts per provocar dos incendis a Palafrugell (Baix Empordà). Es tracta d'uns piròmans que havien ideat un pla per calar foc en aquest municipi i sembrar el pànic. No obstant això, gràcies a la ràpida trucada dels testimonis, han aconseguit apagar les flames i detenir els dos presumptes autors dels fets.

Els fets van passar el diumenge al matí. Aquests dos joves, dels quals no ha transcendit ni l'edat ni la nacionalitat, estaven donant un tomb amb la bicicleta i van començar a calar foc en una zona d'arbustos i matolls molt a prop de l'autovia que hi ha entre Calella i Palafrugell.

Onada de calor i temperatures extremes a Catalunya

L'avís de les flames es va rebre a les 7:00 i estaven molt a prop d'una benzinera, un fet que podria haver agreujat encara més conseqüències de l'incendi si tenim en compte l'onada de calor i les temperatures extremes dels darrers dies a Catalunya.

Després d'aquest primer incendi, van provocar-ne un altre en una zona de canyissars del camí de ronda que dirigeix cap a aquest municipi de la Costa Brava. Afortunadament, en aquesta ocasió, un grup de persones els van enxampar i, immediatament, van alertar a la Policia.

generalitat de catalunya bombers - Carles Palacio
Els Bombers de la Generalitat apaguen dos petits incendis a Palafrugell (Baix Empordà) i la Policia Local deté dos nois com a presumptes autors dels fets / Carles Palacio

Els dos piròmans detinguts quan fugien amb la bicicleta a Palafrugell

Els Bombers de la Generalitat van apagar les flames i, al cap de poca estona, els agents de la Policia Local de Palafrugell van localitzar i detenir els presumptes autors dels fets, ja que els van enxampar fugint amb la bicicleta. Quan els van detenir, van veure que portaven un encenedor de color blau a sobre. Això, sumat a la descripció que havien fet els testimonis d'aquests dos nois, va fer augmentar encara més les sospites.

Dos petits incendis provocats per dos piròmans a la Costa Brava

Els presumptes autors dels fets van quedar detinguts per un delicte d'incendi i, de moment, es desconeixen les causes que haurien motivat els dos incendis provocats per aquests piròmans. Afortunadament, tot va quedar en un ensurt i els dos petits incendis de la Costa Brava van ser extingits en poca estona.

Des de Protecció Civil demanen precaució per evitar nous incendis a Catalunya

Des de Protecció Civil, alerten que es continua amb el Pla Invocat i que es manté el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals a 275 municipis de 20 comarques, entre els quals es troba Palafrugell, que és on han passat els fets. Des de la Generalitat de Catalunya demanen molta prudència i precaució per evitar nous incendis en aquests dies tan durs pel que fa a les altes temperatures, ja que el risc de foc és molt elevat.