Una parella de Cabo de Cruz, a A Coruña, penja una bandera LGTBIQ+ a la seva finestra per ensenyar als seus fills petits el significat de la tolerància i el respecte per la diversitat. L'endemà apareixen pintades a la façana de l'edifici: "Casa del maricón".
Pintada homòfoba en vigílies del Dia de l'Orgull
Aquest dissabte, en vigílies del Dia de l'Orgull, Pablo Chouza, un fotògraf i pare de Cabo de Cruz de Boiro, a A Coruña, va decidir juntament amb la seva dona penjar una bandera LGTBIQ+ en una finestra de casa seva per ensenyar als seus dos fills, de set i deu anys, que significa la tolerància i la diversitat sexual.
Però l'endemà van haver d'afrontar també una lliçó d'odi i homofòbia, en trobar-se l'endemà amb una pintada a la façana de l'edifici.
Hores després de penjar la bandera com a mostra de suport, algú que encara no ha estat identificat va pintar amb esprai a la paret: "Casa do maricón" -casa del maricón-; i "España" i "maricón" a la porta.
"Casa del maricón" per intentar educar els seus fills en la tolerància
El pare ho denunciava així a les xarxes socials: "Gairebé mai no poso opinions o temes personals, però crec que això és necessari que es difongui per denunciar. Quan intentes ensenyar als teus fills el que significa la tolerància i el respecte per la diversitat sexual, Cabo de Cruz es desperta així".
Era la primera vegada que utilitzaven aquesta bandera. Segons explica Chouza al mitjà Nius: "L'havíem comprat fa uns mesos i la teníem guardada en un calaix. Ja havíem parlat en altres ocasions amb els nostres fills de la diversitat sexual. Però vam creure que ara, penjant-la amb motiu del Dia de l'Orgull, era una bona ocasió per tornar a parlar d'això amb ells".
Resposta emotiva dels veïns i les xarxes socials
Juntament amb unes fotos de la pintada de la façana, aquest pare animava també la resta de la població a mostrar el seu suport a la causa: "Si moltes banderes pengessin a les cases del poble, es demostraria que els intolerants són una minoria".
I respecte a la pintada "Espanya" ironitzava: "També es van preocupar per ficar el país a la pintada, per si algú arriba amb vaixell despistat... Per a aquests ja està tot al mateix lot".
Després de l'incident, els carrers d'aquesta localitat de 3.000 habitants s'han omplert de banderes LGTBIQ+. "No hi ha més banderes a les finestres per falta d'estoc", explica Pablo al mitjà citat. El mateix ajuntament es va unir a la causa i va pintar amb l'arc de Sant Martí un pas de vianants a la porta de casa seva.
Delicte d'odi i vandalisme
De moment, l'arc de Sant Martí conviu amb les pintades homòfobes, ja que el fotògraf ha decidit deixar la façana així a tall de lliçó.
D'altra banda, i més enllà de la viralització del cas i de la gran resposta dels veïns, Chouza va posar una denúncia a la caserna de la Guàrdia Civil, ja que es tracta d'un fet vandàlic en una propietat privada i també d'un delicte d'odi.