La Priscila i el Constantín son els presumptes autors d'un dels robatoris més surrealistes que s'han viscut a Espanya en els darrers anys. Van emportar-se ampolles de vi valorades en 1,6 milions d'euros i, després de mesos d'investigació, els van poder detenir a la frontera de Croàcia. Han ingressat a la presó de manera provisional i han demanat que es tornin a taxar els vins: no es creuen que estiguin valorades en 1,6 milions d'euros, tot i que així ho indica la investigació policial.

La Policia Nacional va concloure que les ampolles sostretes valien ni més ni menys que 1.648.500 euros. L'ampolla més cara costava 310.000 euros i les altres també tenien preus molt elevats. En total, en van aconseguir sostreure 45 i, de moment, encara no les han aconseguit recuperar.

Sospiten que el valor real de les ampolles de vi és menor a 1,6 milions d'euros

No obstant això, la defensa ha demanat un nou informe pericial perquè sospiten que el valor real dels objectes robats és menor. En cas que es confirmi que el valor de les ampolles és menor, la investigació podria fer un gir de 180 graus, ja que la condemna podria ser menor. 

D'altra banda, també han demanat que els gerents de la bodega, José Polo i Toño Pérez, siguin citats a declarar en qualitat de testimonis. També ha demanat que declarin tots els treballadors que, la nit dels fets, estaven a l'hotel. 

El robatori de la bodega Atrio de Càceres estava pensat al detall. La nit del 27 d'octubre, presumptament, el Constantín i la Priscila van idear un pla per emportar-se les ampolles sense deixar rastre. Just després del robatori, van començar a amagar-se per diferents països d'Europa. Tenien una identitat falsa i va ser molt complicat seguir-los el rastre.

Ell tenia antecedents per robar altres ampolles de vi

Després de sis mesos i una investigació molt complicada, amb la col·laboració de l'Eurpol, els van poder detenir a la frontera de Croàcia. La Priscila, mexicana de 29 anys, no tenia antecedents; però la seva parella, el Constantín sí. Els antecedents eren per robatoris similars, un d'ells d'una ampolla de 39.000 euros d'una bodega de Salamanca.

S'inventen que estaven de viatge per Europa per justificar la fugida

Després de setmanes arrestats, van traslladar-los a Espanya per passar a disposició judicial i no van declarar. La seva advocada va dir que no havien fugit de la justícia, sinó que havien anat a passar uns mesos de vacances per Europa. Evidentment, l'excusa no els va convèncer i es va decretar la seva entrada a la presó de manera provisional i sense fiança com a presumptes autors dels fets fins que se celebri el judici.