Un conegut periodista d'investigació neerlandès, Peter R. De Vries, especialitzat en el crim organitzat, en estat crític a l'hospital després de ser tirotejat en ple carrer a Amsterdam i haver rebut trets al cap.

Tirotegen el periodista Peter R. De Vries

Sobre dos quarts de vuit de la tarda d'aquest dimarts, al cèntric carrer Lange Leidsedwarsstraat, en el centre d'Amsterdam, diversos homes van atacar Peter R. De Vries, de 64 anys, disparant-lo diverses vegades i ferint-lo al cap.

L'home es dirigia als estudis de RTL Boulevard, on havia estat convidat com a tertulià.

Tirotejo periodista Amsterdam / EFE

Ataquen a trets el periodista d'investigació Peter De Vries en Amsterdam / EFE

Va ser traslladat ràpidament a l'hospital, on està "lluitant per la seva vida", ja que va quedar "greument ferit" després de l'atac, va explicar l'alcaldessa d'Amsterdam, Femke Halsema, en una roda de premsa.

També va qualificar el veterà reporter d'"heroi nacional" i "periodista valent", que ha estat objecte d'un "crim brutal i covard".

Trets al cap: el periodista en estat crític

El cap de la Policia de la capital, Frank Paauw, va anunciar hores més tard de l'atac que hi ha tres sospitosos detinguts en relació amb l'incident, entre ells el possible autor del tiroteig.

Tirotejo periodista Amsterdam / EFE

El veterà periodista lluita per la seva vida en l'hospital / EFE

La Policia neerlandesa havia anunciat poc després del tiroteig, que buscaven un home de pell blanca, complexió prima, amb un abric verd fosc d'estil camuflatge i una gorra negra, que es considerava el presumpte autor del tiroteig i que havia fugit després de disparar De Vries.

En la llista negra de més narcotraficant del país

El periodista és conegut als Països Baixos per les seves investigacions sobre el crim organitzat i per la seva participació com a confident en casos policials molt mediàtics del país. El més conegut és el cas Marengo, que inclou delictes d'assassinat i narcotràfic.

Tirotejo periodista Amsterdam / EFE

De Vries, periodista d'investigació, era en la llista negra del narcotraficant més important del país / EFE

El protagonista d'aquesta trama, el mafiós Ridouan Taghi, tenia De Vries en la seva llista negra, segons es va poder saber el 2019.

Des d'aleshores va començar a estar protegit per la policia després de rebre diverses amenaces de mort, però no s'ha aclarit si encara comptava amb guardaespatlles.

Protegit com a confident i testimoni

El mateix any en què es va saber que estava en el punt de mira del líder narcotraficant, el germà i l'advocat del testimoni protegit més important del cas Marengo, Nabil B., van ser assassinats a trets a Amsterdam, en un intent de silenciar-los perquè no testifiquessin en el judici contra Taghi i els seus homes.