De Colòmbia a Turquia, fent parada a l'estret de Gibraltar. Un polissó d'un vaixell mercant que anava d'Amèrica a l'Àsia Menor transportava quatre cabdells amb 99 paquets de cocaïna i un pes de 109 quilos al compartiment de l'ancora de navili de càrrega. L'home volia aprofitar que les grans embarcacions redueixen habitualment la velocitat davant les costes d'Algesires, Ceuta o Gibraltar per abastir-se de combustible, moltes vegades davant de la costa i al bell mig de la mar, per portar a terme la tècnica coneguda com drop off, que consisteix en llençar els cabdells a l'aigua amb un geolocalitzador per poder ser pescats o recollits pels seus destinataris en aigües espanyoles.

 

Detingut amb més de 100 quilos de cocaïna

En una operació conjunta de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han detingut el polissó que transportava els 109 quilos de cocaïna amagats a l'ancora del vaixell de càrrega. Els agents, mitjançant la col·laboració internacional entre cossos policials, van rebre per part de les autoritats gregues un comunicat de la presència d'una persona il·legalment a bord d'una embarcació sota bandera del país hel·lè. Concretament a l'interior d'un habitacle de difícil accés, a la zona de l'ancora, amb indicis de transportar drogues. D'aquesta manera van activar-se els dispositius corresponents en aigües espanyoles i va realitzar-se el registre, identificació i arrest de l'home.

Però, potser, el més curiós de tot això és que l'individu transportava la cocaïna des de Colòmbia, en un habitacle aïllat i en un vaixell que triga diversos dies en arribar al sud d'Espanya i que havia de continuar la seva ruta fins a Turquia. El seu viatge va acabar aviat, quan els agents van interceptar l'embarcació i van fer que atraqués a port. Van localitzar el polissó i va ser arrestat a Algesires com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. 

Va grimpar al vaixell a Colòmbia i va esperar a arribar a l'estret

La investigació va determinar que l'home havia accedit al vaixell grimpant pels caps d'amarrament, quan partia de Colòmbia, introduint els cabdells de cocaïna ajudat per diverses persones la identitat de les quals s'investiga. Les perquisicions dels agents de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han permès detectar dispositius de geolocalització enganxats als paquets, amb els quals pretenien entregar la droga pel mètode drop off. Una forma de pescar la cocaïna que crida poc l'atenció en una zona on els vaixells, especialment a la costa de Ceuta o la zona d'Algesires, Gibraltar o Tarifa, acostumen a parar per abastir-se de combustible sense necessitat d'atracar en un port, al mig de la mar.