Apareix un altre cop la cocaïna rosa a Catalunya. Aquesta droga, que de vegades porta el nom de tusi, està catalogada amb un alt nivell de perillositat, especialment per la seva alta addicció i la perillositat en consumir-la. Aquesta substància estupefaent va començar a estendre's pel territori un cop va començar a abaixar de preu el 2019 i va introduir-se a festes d'estil més popular com les raves, sobretot a la costa catalana i valenciana. Però ara feia temps que no se'n sabia molta cosa, fins que els Mossos d'Esquadra van enxampar aquest 2 de febrer dos homes, de 24 i 48 anys, intercanviant-la al mig del carrer a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Enxampats intercanviant cocaïna rosa

Els fets van produir-se aquest dijous a la Plaça d'Europa de la segona ciutat més poblada de Catalunya i a plena llum del dia. Els agents es trobaven realitzant un dispositiu de prevenció de delictes patrimonials i van observar un intercanvi del que semblaven drogues entre dos homes. Un li entregava l'altre una bossa de color negre i, presumptament, haurien fet prèviament un intercanvi monetari per aquelles substàncies. Ambdós van marxar ràpidament en direccions oposades. Els Mossos d'Esquadra allà presents, davant les sospites que es pogués tractar precisament d'un tràfic de drogues van seguir-los i van aturar-los pocs instants després. 

Un cop els van aturar van identificar-los i van escorcollar-los. Així van localitzar a l'interior de la bossa negra, quatre bossetes més petites amb substàncies de diferents colors, una d'elles amb uns 50 grams d'una matèria rosàcia. Els agents van relacionar-la en un primer moment amb cocaïna rosa, també coneguda com tusi. La resta d'embolcalls contenien MDMA, una altra droga sintètica de gran perillositat que actua com estimulant i al·lucinogen.

Cocaïna rosa i diners confiscats pels Mossos d'Esquadra a l'Hospitalet de Llobregat / MOSSOS
Cocaïna rosa i diners confiscats pels Mossos d'Esquadra a l'Hospitalet de Llobregat / MOSSOS

Llibertat amb càrrecs

A més de les drogues, els Mossos també van localitzar i intervenir un total de 9.000 euros de bitllets fraccionats durant l'escorcoll. Davant de totes aquestes evidències, van arrestar els dos homes com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues. Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el magistrat instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.