Un incendi en una discoteca de Tailàndia ha deixat el tràgic balanç de, ara per ara, catorze persones mortes i gairebé una quarantena de ferides, si bé aquestes xifres encara estan actualitzant-se. El succés ha deixat imatges molt dures de veure, com la d'una multitud de joves corrent espaordits amb els seus cossos en flames a causa del foc iniciat en l'interior de l'establiment. El local només tenia una sortida d'emergències, per la qual cosa, quan va començar l'incendi, les persones es van amuntegar i van provocar una estampida humana. Els fets van passar al club Mountain B Pub, situat al districte de Sattahip, a la província tailandesa de Chon Buri.

La majoria de víctimes mortals de l'incendi van quedar atrapades a l'interior de la discoteca

L'incendi va començar passada l'una de la matinada d'aquest divendres, 5 d'agost, quan a Espanya eren les vuit de la tarda de dijous. Les causes de l'incendi, ara per ara, es desconeixen, si bé les autoritats tailandeses ja tenen unes primeres hipòtesis sobre el que va poder ocórrer aquella fatídica nit. El foc, en el qual diverses dotacions de bombers van treballar intensament, es va extingir al cap de dues hores. Una vegada els equips d'emergències van poder accedir a l'interior del local, es van trobar amb els cossos de diverses persones que no havien pogut escapar de les flames ni del local, i que havien quedat atrapades a prop de la cabina del DJ o als banys. Respecte a les persones ferides, els mateixos bombers anaven evacuant-les i traslladant-les a l'hospital; de la quarantena de persones que van patir lesions a causa de les flames, almenys tres d'elles estan hospitalitzades en una condició crítica.

El club nocturn no comptava amb els permisos ni amb les mesures de seguretat

Les primeres investigacions realitzades per les autoritats tailandeses apunten al fet que la discoteca Mountain B Pub havia canviat la seva línia de negoci recentment, passant d'un restaurant a una discoteca. No obstant això, segons han revelat mitjans locals com Bangkok Post, l'establiment no comptava amb els permisos per oferir aquest tipus d'activitat de lleure nocturn, i tampoc no estava habilitat com a pertocaría a aquests negocis. La discoteca únicament comptava amb una sortida d'emergència, que era insuficient per a l'aforament anunciat.

Els materials inflamables de les parets van agreujar l'incendi

El club comptava amb un escenari, des d'on tocava el DJ a la seva cabina i s'oferien actuacions en directe. La passada nit de divendres, un grup local estava fent un concert per a desenes d'espectadors quan, de sobte i per causes que es desconeixen, va començar l'incendi. El foc es va estendre i va agreujar ràpidament; segons les primeres hipòtesis dels bombers, a causa dels materials altament inflamables que recobrien les parets del local a fi d'insonoritzar-les.

Les víctimes mortals són quatre dones i nou homes, un d'ells membre del grup que feia el concert

Les catorze víctimes mortals que ha deixat aquest tràgic succés són quatre dones i nou homes, tots de nacionalitat tailandesa. Un dels homes és, de fet, membre del grup musical que tocava en directe quan les flames van començar a devorar el local. A l'inici de les flames, les persones van començar a amuntegar-se a l'única sortida de la discoteca, provocant allaus i estampides humanes que, alhora, van causar desenes de ferits. Moltes d'aquestes persones van aconseguir sortir del local amb els seus cossos i la seva roba en flames, a causa d'haver passat molt temps a l'interior amb les flames. Diversos vídeos gravats pels testimonis del fatal incendi mostren l'horror i el pànic que es va viure aquella nit a Sattahip: desenes de persones surten corrents i cridant, fugint de les flames i el fum, que cada vegada són més perilloses i amenaçadores.

Les autoritats tailandeses han promès als afectats ajuda

Després del tràgic succés, que ha causat commoció entre els ciutadans de Tailàndia, les autoritats del país han promès a totes aquelles persones afectades, així com a les famílies de les víctimes mortals, una sèrie d'ajuts oficials. Alhora, també han instat als locals de lleure, especialment nocturn, a revisar els seus protocols de seguretat i a ampliar el nombre de sortides d'emergència disponibles.