La nau industrial d'una empresa situada a Sant Celoni (Vallès Oriental, Barcelona), on s'emmagatzemaven diversos productes i substàncies químiques, ha cremat aquesta tarda, fent activar l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). L'incendi ha causat un bon ensurt entre les autoritats i serveis d'emergències, que s'han desplaçat ràpidament fins al lloc dels fets per tal de controlar i estabilitzar les flames. Els Bombers han rebut l'avís del foc, que s'ha iniciat al quadre elèctric de la nau, poc abans de les sis de la tarda, i han mobilitzat tretze dotacions terrestres. A la vegada, també s'han personat fins a la nau incendiada ambulàncies del Sistema Emergències Mèdiques (SEM), patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Sant Celoni. 

A les 17:42 de la tarda, els Bombers de la Generalitat han rebut l'alarmant avís d'un incendi a la nau industrial de l'empresa Ranke Química, dedicada a la fabricació de productes farmacèutics i al local de la qual hi ha grans quantitats de productes, dissolvents i substàncies químiques. Davant el perill que les flames afectessin aquestes substàncies i el foc empitjorés, els serveis d'emergències han desplegat un operatiu conformat per dotacions terrestres dels Bombers, SEM, Mossos d'Esquadra i Policia Local, que han treballat en l'extinció de les flames i el control de l'incendi durant prop de dues hores i quaranta minuts. El foc s'ha extingit finalment a les 19:20 hores de la tarda. 

El foc ha començat a cremar al quadre elèctric de la nau industrial

El punt d'inici de les flames ha estat al quadre elèctric de la nau industrial, situat a la tercera planta d'aquesta, segons han confirmat els Bombers. El foc ha afectat el fals sostre de la planta i de la teulada, i afortunadament no ha arribat a afectar els productes químics que es troben dins la nau industrial. Els Bombers han aconseguit controlar les flames a les 18:43 de la tarda, i han donat per extingit l'incendi poc després, a les 19:20 hores de la tarda. Els Bombers, a banda de treballar en l'extinció de les flames, també han dut a terme una valoració dels danys materials, la qual no ha transcendit. 

Els treballadors han estat evacuats i no hi ha ferits

El foc no ha causat danys personals als treballadors de l'empresa, que han estat evacuats pels serveis d'emergències. Aquests últims han confirmat que l'incendi no ha deixat cap persona ferida, i que els danys ocasionats són principalment materials. 

tuit proteccio civil emergencies incendi sant celoni
Protecció Civil ha confirmat que no hi ha ferits a causa de l'incendi originat a la nau industrial de Ranke Química, a Sant Celoni.

L'incendi ha obligat a activar l'Alerta del PLASEQCAT

L'incendi, en haver-se originat en una nau industrial on abunden els productes químics, ha obligat a activar l’Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). Aquest pla s'activa quan es produeix un accident en el qual hi ha substàncies perilloses involucrades, i que requereixen l'aplicació de mesures de protecció a la població. Protecció Civil ha confirmat que l'Alerta del PLASEQCAT ja ha estat desactivada

tuit proteccio civil fi alerta plaseqcat sant celoni
El perill que els productes químics es veiessin afectats per les flames ha fet activar l'Alerta del PLASEQCAT.