Detenen un home de 33 anys a Lleida que va apallissar la seva dona i la va perseguir pels carrers de la ciutat amb un bat de beisbol, amenaçant-la.

Persegueix la dona amb un bat de beisbol

Cap a dos quarts de sis de la tarda d'aquest dimarts, la Guàrdia Urbana de Lleida va rebre un avís per una presumpta agressió a una dona. En arribar al lloc dels fets, al carrer Doctor Trueta de la ciutat, van trobar una parella que just s'havia barallat.

Així ho va confirmar la víctima als agents, explicant que havien mantingut una forta discussió i que tots dos s'havien agredit. Però, en plena escalada de violència, l'home hauria agafat un bat de beisbol del vehicle amb què hauria amenaçat a la dona al mig del carrer.

Violència de gènere als carrers de Lleida

Davant dels fets, els guàrdies urbans van detenir el marit, de 33 anys, per un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar. Està previst que passi a disposició judicial aquesta setmana.

També aquest dimarts, els jutjats de Lleida van presenciar un altre cas ben greu en què les víctimes també eren dones, tot i que en aquestes situacions, menors d'edat. L'acusat es tracta del bibliotecari de l'Institut Gili i Gaya, que va enviar fotos sexuals a dues alumnes entre el 2016 i el 2017. 

A judici el bibliotecari de l'Institut Gili i Gaya

J. M. M. M., de 39 anys, feia dotze anys que treballava com a monitor de biblioteca del centre i el 2018 el van contractar com a auxiliar administratiu, una feina que el feia coincidir amb moltes alumnes del centre menors d’edat, d’entre 15 i 16 anys.

Amb l'excusa de fer intercanvi de llibres, va crear un grup de WhatsApp amb diverses alumnes, al qual va canviar el nom poc després per anomenar-lo "Orgia" i posar una foto de contingut sexual explícit.

Palau de la Justícia de Lleida / ACN

Palau de la Justícia de Lleida / ACN

Paral·lelament, va començar a assetjar a dues noies de forma individual, que cursaven quart d'ESO i primer de Batxillerat.

A una d'elles li va escriure missatges per Instagram en què li deia "estàs molt sexi" i "quina llàstima que no pogués ser-hi", per després enviar-li una fotografia del seu penis en erecció sota el pantaló, que s’havia fet a la mateixa biblioteca del centre.

"Estàs molt sexi"

A banda d'aquest assetjament individualitzat, al grup "Orgia" va arribar a enviar una imatge del seu membre amb el text: "Què us sembla? Si penso en vosaltres creix més" i altres comentaris amb intenció sexual.

Móvil Whatsapp / PxFuel

Converses de WhatsApp / PxFuel

De fet, a l'altra menor, de 15 anys, li escrivia coses com "imagineu-vos què passaria si m’enviéssiu fotos dels vostres pits" o imatges dels seus genitals al costat d'una espelma i un text que deia “aquí tens el teu regal, l’any que ve més gran si vols”.