El monitor de l’Institut Gili i Gaya de Lleida acusat d’enviar fotos sexuals a dues alumnes entre el 2016 i el 2017 anirà a judici. Un grup de WhatsApp que va començar per fer intercanvis de llibres, va acabar convertit en un lloc anomenat "Orgia" on l'home enviava imatges dels seus genitals i s'insinuava sexualment a dues noies de 15 i 16 anys.

El bibliotecari d'un institut de Lleida, a judici

J. M. M. M., de 39 anys, monitor de l'Institut Gili i Gaya de Lleida, anirà a judici. Segons l’escrit de la Fiscalia, l’acusat feia dotze anys que treballava com a monitor de biblioteca del centre i el 2018 el van contractar com a auxiliar administratiu, una feina que el feia coincidir amb moltes alumnes del centre menors d’edat, d’entre 15 i 16 anys.

Móvil WhatsApp / Pixabay

Imatge d'arxiu d'un mòbil amb WhatsApp / Pixabay

Segons l’acusació, l'home va crear un grup de WhatsApp amb diverses alumnes que tenia com a finalitat l’intercanvi de llibres.

Tot i això, al cap de poc temps, l’home va canviar el nom del grup a "Orgia" i hi va col·locar una fotografia de contingut explícitament sexual d’un noi i tres noies.

Un grup de WhatsApp anomenat "Orgia"

El 6 d’agost de 2017, segons el ministeri públic, l’acusat va enviar un missatge per Instagram a una de les alumnes del centre, de primer de Batxillerat, que tenia 16 anys i a qui veia habitualment per la biblioteca en què li deia "estàs molt sexi", comentant una foto que ella havia compartit.

En el mateix sentit li va dir: "quina llàstima que no pogués ser-hi", per després enviar-li una fotografia en què se li podia veure amb el penis en erecció sota el pantaló, que s’havia fet a la mateixa biblioteca del centre.

Libros antiguos biblioteca / Flickr

Imatge d'una biblioteca / Pixabay

La Fiscalia recalca en el document que aquesta conducta es repetia amb altres alumnes menors d’edat. A una noia de 15 anys, que cursava quart d'ESO, per exemple, el 29 d’agost de 2016, li va enviar una fotografia del que semblava el seu penis amb una espelma i un text que deia “aquí tens el teu regal, l’any que ve més gran si vols”.

Imatges del seu penis amb comentaris sexuals

A banda d'aquest assetjament individualitzat, al grup "Orgia" va arribar a enviar una imatge del seu membre amb el text: "Què us sembla? Si penso en vosaltres creix més" i altres comentaris amb intenció sexual.

En concret, a la mateixa menor de 15 anys li escrivia coses com "imagineu-vos què passaria si m’enviéssiu fotos dels vostres pits". A més, insinuava que volia quedar amb elles i els hi proposava anar a casa seva.

Els fets relatats l'han convertit, després de diverses denúncies, en autor de dos delictes contra la llibertat sexual de les menors.

Pacte perquè accepti els fets i vagi a la presó

La Fiscalia demanava en un principi tres anys de presó pels dos delictes contra la llibertat sexual, però en el judici de conformitat previst per a demà dimecres a les deu del matí al penal 1, oferirà a l’acusat rebaixar la pena a un any de presó si reconeix els fets.

Si, finalment, l’acusat accepta l’acord, serà condemnat a un any de presó per un delicte de caràcter sexual recollit a l’article 183 bis del codi penal i que contempla penes d’entre sis mesos i dos anys de presó per a aquelles persones que, amb finalitats sexuals, faci partícips o faci presenciar a menors de 16 anys actes de caràcter sexual. El pacte que oferirà Fiscalia contemplaria el mínim de 6 mesos per cadascuna de les dues víctimes.