Demanen cinc anys de presó per a un veí de Mallorca de 27 anys que va estafar més de 140.000 euros a una noia de Lleida que va conèixer per internet.

Un mallorquí estafa 140.000 euros a una noia de Lleida

Els fets es remunten al 2016, quan víctima i estafador es van conèixer a través de les xarxes socials.

Poc després, ell, un noi de Mallorca de 27 anys amb inicials C. S. Z., va viatjar fins a la capital de Ponent per trobar-se en persona.

També van coincidir l’agost del 2018 en una trobada de YouTube a Cerdanyola del Vallès, al Vallès Occidental.

Va ser llavors quan, sabent que la noia tenia diners, la va convèncer perquè invertís en diversos fons per guanyar diners i ella, confiant en ell, li va donar les claus del seu compte bancari i del seu telèfon, segons relata l'escrit de la Fiscalia.

Però a partir de llavors, des del 17 d'agost fins a l'11 d'octubre, l'acusat va contractar diversos préstecs a través de la noia i també va transferir diners que ella li havia donat a comptes d'ell per gastar-los en apostes per Internet. La xifra total va ascendir als 141.197,54 euros.

Falsos fons d'inversió per apostes a internet: demanen cinc anys

Després de tres anys, el jove s'enfrontarà aquest dimecres dia 6 d'octubre a un judici a l'Audiència de Lleida. El mallorquí està acusat d'un delicte continuat d'estafa agreujada.

I per això, la Fiscalia ha demanat per a ell una pena de cinc anys de presó per haver-se aprofitat de la víctima i haver-la enganyat continuadament. A més de la pena de presó, el ministeri públic demana que se li imposi una multa de 4.500 euros i que indemnitzi la noia amb els diners estafats.

Aquest mateix dimarts també s'ha tingut coneixement d'una estafa a Manresa, al Bages

“Bona tarda, som de la Policia Nacional d’Eivissa. El seu fill ha estat detingut per tràfic de drogues aquí a l’illa. Hauria de pagar 1.000 euros per ser posat en llibertat”, van dir per telèfon a un home de la localitat aquest diumenge al matí.

Intenten estafar 1.000 euros amb un fals segrest a Manresa

Aquest pare del Bages sabia que el seu fill estava a l'illa, però no li va acabar de quadrar el relat dels segrestadors. És per això que va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, tal com ha pogut saber ElCaso.cat.

Llavors, agents de la Unitat d’Investigació del Bages van analitzar els fets, confirmant que es tractava d'una estafa. Tot i haver enxampat el delicte, els policies van demanar l'home que complís amb el que deien, deixant una bossa amb els diners demanats al carrer Berga.

Ajuntament Manresa  Wikimedia

Ajuntament de Manresa / Wikimedia

Poc després de deixar la suposada fiança al lloc, van aparèixer tres nois i quan un d'ells va agafar la bossa, els van detenir. Un d'ells, però, va aconseguir escapar. És per això que la investigació continua oberta per trobar-lo.

Detinguts dos menors en ple rescat

Els dos arrestats són menors d'edat, de 17 anys i nacionalitat espanyola, segons han detallat fonts policials a ElCaso.cat. Van quedar acusats d’un delicte d’estafa i van quedar en llibertat després de ser entregats a la Fiscalia de Menors.

Els Mossos d'Esquadra sospiten que els estafadors coneixien el noi i van saber per les xarxes socials on era, ocasió que van aprofitar per intentar estafar el pare.

Afortunadament, la denúncia de l’home va permetre la detenció dels lladres i confirmar també que el jove no estava detingut a Eivissa i que es trobava bé de salut.