Un nou intent d'estafa amb criptomonedes acaba amb agressions en un hotel de Madrid. Quatre homes, que ara han estat detinguts per la Policia Nacional, van assaltar, presumptament, amb un arma blanca un empresari amb el que s'havien donat cita per explicar-li un nou mètode d'inversió de criptomonedes. Els fets van succeir aquest juliol, quan la víctima va quedar amb un dels individus, que feia d'intermediari, perquè li ensenyés nous formats d'inversió digital, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Madrid. El problema va començar en arribar a l'habitació de l'establiment, amb les dos víctimes i el suposat expert. Un cop a dins, van amenaçar i van agredir l'empresari i el seu acompanyant.

Agressió a la cara i al coll i robatori de 25.000 euros en efectiu

L'habitació havia estat reservada uns minuts abans. Segons ha relatat La Vanguardia de fonts policials, un grup d'homes van saltar sobre l'empresari i el seu acompanyant amb gran violència. Fins i tot van arribar a agredir-los amb un arma blanca a la cara i el coll. Ambdós van aconseguir deixar enrere els atacants i escapar de l'hotel. No obstant això, van robar-los una bossa amb 25.000 euros en efectiu que portava en aquells moments, pel que sembla per fer les suposades inversions en criptomonedes.

La investigació policial va començar al juliol i ha permès identificar a quatre dels cinc homes que estarien involucrats a l'estafa d'inversió en criptomonedes. De fet, els arrestats sembla que van fugir corrent. A l'exterior de l'hotel els hi esperaven dos homes que també participaven en la coacció. Un vigilava i el segon era a l'aparcament en cas de necessitar fugir per complicacions durant el xantatge.

Els detinguts han passat a disposició judicial pels delictes de robatori amb violència, lesions i pertinença a una organització criminal. Dos d'ells, els que presumptament van barallar-se a ganivetades amb les dues víctimes, estan acusats també d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Aquest cas demostra, a més, que més enllà de les estafes de criptomonedes virtuals, que ja s'han convertit en tradicionals, ara també es comencen a donar físicament.