Els alvocats són un dels aliments més populars, i la seva demanda no para de créixer. No obstant això, el seu preu és elevat, i el temps de consum molt curt. Per això, moltes persones busquen trucs i consells que els ajudin a conservar aquest fruit exòtic durant el major temps possible. És el cas d'una mare que va utilitzar el seu compte de TikTok per compartir un d'aquests consells que l'ajuden a conservar els alvocats, sense saber que es tracta d'un perillós truc que podria acabar en un ingrés a l'hospital. El vídeo ja acumula més de sis milions de visualitzacions i ràpidament s'ha avisat del perill que suposa imitar-lo.
L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units ha cridat l'atenció als usuaris per tal que no duguin a terme aquest truc a casa seva i evitar així que la seva salut es vegi greument afectada. Adverteixen també que és molt important informar-se bé abans de posar en pràctica qualsevol truc o consell relacionat amb els aliments vist a les xarxes socials.
El vídeo de TikTok acumula més de sis milions de visualitzacions
La usuària de TikTok és una infermera i mare de quatre fills que normalment comparteix el seu dia a dia la famosa xarxa socials de vídeos curts. En els seus vídeos, a més de fer pública la seva rutina, també comparteix trucs de tota mena sobre les cures dels nens, sobre neteja, i també sobre menjar. És precisament un d'aquests últims vídeos, el qual ha rebut més de sis milions de visualitzacions, i que ella manté ancorat perquè sigui dels primers a veure's, el que ha encetat la polèmica.
La dona explica com ho fa per mantenir els alvocats frescos i amb el seu característic color verd, evitant que en qüestió d'hores s'oxidin i agafin el color marró que ningú vol veure en una fruita que ha costat dos euros. Ella diu que, gràcies a aquest truc, ha aconseguit conservar els fruits durant setmanes, fins i tot mesos. En el vídeo, la dona mostra com un alvocat que havia comprat feia dues setmanes està en perfecte estat, sense cap part oxidada, un truc que ella descriu com a "màgic". La usuària mostra com que ella emmagatzema els fruits: els fica en un pot ple d'aigua i els guarda a la nevera.
La manera de conservar els alvocats pot produir nombroses malalties
Són molts els usuaris que han visualitzat el vídeo, que han premut el botó de "m'agrada" i que l'han comentat expressant la voluntat de provar-ho a casa seva. L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) ràpidament ha advertit de la perillositat de dur a terme aquest truc. Segons va detallar un portaveu, la FDA no recomana aquesta pràctica de submergir els alvocats i conservar-los a la nevera, perquè qualsevol patogen humà residual que estigui a la pell de l'alvocat podria traspassar-la i multiplicar-se durant l'emmagatzematge en aigua. "La investigació que els nostres científics han dut a terme demostra que el bacteri culpable de causar listeriosis té el potencial d'infiltrar-se i internalitzar-se a la polpa de l'alvocat quan se submergeixen en tancs d'aigua i es refrigeren. En cas que succeeixi, malgrat que es desinfecti la pell de l'alvocat i es tregui, no es podria eliminar la contaminació", ha detallat el portaveu al mitjà Newsweek. A més de listeriosis, aquest mètode també pot provocar salmonel·losis. Tot i que normalment es tracta d'infeccions lleus, els símptomes que comporten, com ara diarrea, febre o dolors abdominals i són molt incòmodes. A més a més, aquests bacteris suposen un elevat risc per a les dones embarassades, els infants, les persones grans o les persones amb un sistema immunitari dèbil, que podrien acabar a l'hospital a causa de complicacions per la infecció.