L’Hospital Son Llàtzer de Mallorca ha viscut uns moments de molta tensió aquest divendres després que un home s’atrinxerés a l’habitació on la seva dona acabava de donar a llum al fill, amenaçant de calar foc a la planta de Maternitat si no s’anul·lava la sentència del jutge de treure-li la custòdia del nen acabat de néixer. La ràpida intervenció de la Policia Nacional va evitar que es produís una desgràcia, i l’home ha quedat detingut.

Perd la custòdia tot just néixer el fill

L'incident ha tingut lloc aquest divendres al voltant de les 13:20 hores. El detingut acabava de ser pare i es trobava amb la seva dona i el nadó de tots dos a l'hospital Son Llàtzer, en una de les habitacions de la planta de Maternitat. Només un parell d'hores després d'haver nascut el seu fill, des de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) li van comunicar que, a conseqüència de diversos problemes que havia tingut amb la justícia, finalment s'havia pres la decisió de treure-li la custòdia.

En aquell moment l’home va començar a alterar-se i, després d’acabar la trucada amb el treballador social, va tancar-se dins l’habitació on eren la dona i el fill. L’aldarull va cridar l’atenció del personal sanitari. Diversos metges que es trobaven a la planta van intentar entrar a l’habitació, i es van trobar que l’arrestat havia bloquejat la porta des de dintre i que els hi era impossible accedir.

A més a més, l'home va començar a cridar, amenaçant de cremar-se al bonze si li treien la custòdia del bebè. En un moment determinat va assegurar que "calaria foc a Maternitat". Els sanitaris van trucar immediatament a la Policia Nacional, que va enviar diverses patrulles amb un mediador per a intentar calmar l'home i aconseguir que sortís de l'habitació sense fer-li mal a ningú.

Detingut després de ser neutralitzat

Després d’un intens treball del mediador, qui va aconseguir que l’home es calmés i obrís la porta, els agents el van poder neutralitzar. Va intentar fugir, però, tot i que els policies li van impedir el pas i el van poder detenir. L’arrestat no portava cap arma de foc ni armes blanques, i finalment va ser traslladat a comissaria a l’espera de passar a disposició judicial.