Una parella d'avis de 72 i 73 anys ha estat arrestada a Mallorca per la Policia Nacional, acusada d'haver comès diversos robatoris a l'interior de cotxes, la majoria llogats a turistes, a diverses localitats del municipi de Manacor. Un d'ells vivia en una residència per gent gran a Palma, i l'altre el passava a buscar cada dia i se n'anaven a l'altra punta de l'illa per dur a terme els robatoris, i després tornaven a la capital balear, carregats amb el botí que havien obtingut durant la jornada.

Detinguts fins a 170 ocasions

Segons ha desvelat la investigació policial, els dos homes porten treballant junts des de feia molts anys. De fet, un d'ells ha estat detingut en més de 90 ocasions, mentre l'altre ho ha estat en un total de 80. Divuit d'aquestes detencions han estat de manera conjunta. Eren vells coneguts de la policia, doncs, i les imatges facilitades per uns veïns, en les quals se'ls podia veure amb la cara descoberta mentre desvalisaven un dels cotxes, van permetre identificar-los ràpidament.

Els avis no passaven desapercebuts, ja que acostumaven a trencar els vidres dels cotxes per extraure els objectes de valor que poguessin trobar al seu interior, a plena llum del dia. Així va ser com diversos testimonis van poder informar a la policia que els detinguts es movien per l’illa sempre amb el mateix vehicle, fet que va facilitar el seu rastreig. Els agents van poder esbrinar que tots dos vivien a Palma, i que un d’ells era intern d’una residència per a gent gran, d’on el seu company el recollia cada dia per anar a delinquir.

Es desplaçaven a propòsit a una zona allunyada de la seva localitat, en un intent per despistar a la policia i que no els poguessin localitzar tan fàcilment. Els lladres es decantaven més per les zones turístiques, com Cala Varques o Porto Cristo, dues localitats costaneres que reben turistes durant tot l'any. Tots dos van ser identificats i detinguts a Palma i, després de passar per comissaria per ser interrogats, van quedar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Manacor, a espera que se celebri el judici.