La Manada de Sabadell, que van violar una noia de 18 anys en una nau industrial de la localitat del Vallès Occidental, sentenciats.

Sentència de la Manada de Sabadell

El tribunal de la secció 6a de l’Audiència de Barcelona condemna tres dels quatre processats per les tres agressions sexuals a una noia​ del 3 de febrer de 2019 en una nau abandonada a Sabadell .

Va ser un dels sentenciats qui la va portar allà a la força, de matinada, quan ella tornava a casa seva després d’estar amb uns amics.

Juicio Manada Sabadell / Twitter marianuria2011

Judici Manada Sabadell / ACN

El tribunal imposa 31 anys de presó a un d’ells com a autor material d’una agressió sexual i cooperador necessari de les altres dues que va patir la víctima per part d'uns altres dos nois.

Els altres dos processats per complicitat  d’un delicte d’agressió sexual han estat condemnats a 13 anys i sis mesos de presó per ser al lloc dels fets i no haver evitat la violació, contribuint a un "clima de terror".

"Un clima de terror"

El quart acusat ha estat absolt, ja que no existeixen proves que acreditin la seva presència en el lloc i hora dels fets i no poder, per tant, trencar la presumpció d’innocència d’acord amb les exigències processals aplicables.

La sentència estableix que els tres condemnats hauran d'abonar les despeses del procediment, repartint-se la part proporcional del processat absolt.

També estableix la pena de cinc anys de llibertat vigilada, que s’aplicarà un cop finalitzada la pena de presó, i el pagament d’una indemnització a la víctima de 60.000 euros.

Presó per 31 anys i possible expulsió

Quan els condemnats facin ferma la sentència en ingressar a la presó i puguin accedir al tercer grau es podrà tractar la possibilitat d'expulsar-los del territori espanyol, ja que els quatre jutjats són de nacionalitat marroquina.

Els dos magistrats i la magistrada que integren el tribunal que ha jutjat els quatre processats atorguen absoluta credibilitat al testimoni íntegre de la víctima. La sentència recull que les declaracions “com a font d'informació, ens ha resultat creïble”.  

La resolució exposa els elements probatoris, a més dels fonamentals testimonis de la víctima, que han permès al tribunal trencar la presumpció d’innocència dels tres processats condemnats: un autor material (acreditat per ADN) i dos còmplices, que eren al lloc i en el moment dels fets, i que no van evitar les tres agressions sexuals que va patir la víctima a Sabadell aquell 3 de febrer del 2019.