Aquest dimarts ha començat el judici de la Manada de Sabadell: nou homes estan implicats en la violació múltiple a una noia de 18 anys en una nau industrial de Sabadell (Vallès Occidental). Així és com ha anat el judici, que ha estat especialment dur amb la víctima.

Judici Manada de Sabadell

La víctima d'una violació múltiple a Sabadell el febrer del 2019 ha relatat davant del jutge la brutalitat de l'agressió sexual, en què assegura que hi van participar tres persones de manera activa. La noia, que llavors tenia 18 anys, ha relatat com va ser assaltada i acorralada de matinada al centre de la ciutat i arrossegada fins a una nau industrial on hi havia sis individus més i que la van violar per torns

Juicio Manada Sabadell / Twitter marianuria2011

Aquest dimarts ha començat el judici de la Manada de Sabadell (Vallès Occidental): uns joves van violar una noia de 18 anys en una nau industrial / Twitter marianuria2011

"Quan vam arribar a la nau em van fer entrar a la força de manera violenta. Si ja tenia por quan vaig entrar a la nau, aquesta va incrementar perquè em vaig trobar sis individus més", explica la víctima.

Tenia molta por, no sabia si m'anaven a matar

"Tenia molta por, no sabia si m'anaven a matar", ha explicat en la primera sessió del judici, on ha explicat que tot i que estava tremolant i paralitzada, tres homes la van penetrar vaginalment, la van obligar a fer fel·lacions i un d'ells també la va penetrar analment. La víctima s'ha mostrat colpida dels fets i ha explicat que pateix seqüeles psicològiques des d’aquella nit.

Declara amb una mampara per no veure els violadors

De tots els homes implicats, només quatre d'ells s'han presentat als jutjats, alguns d'ells no han estat ni identificats ni localitzats i un d'ells té una ordre de detenció internacional, ja que ha fugit del país després de cometre, presumptament, aquest delicte. Per declarar, la noia ho ha fet tapada amb una mampara, ja que d'aquesta manera, no té contacte amb els seus presumptes violadors.

Manada Sabadell / Espejo Público

Imatges d'un dels presumptes violadors esperant que la víctima surti del lavabo / Espejo Público

"Estàs segura d'això?"

Des de la Cadena Ser, expliquen que el fiscal, que demana penes de més de 40 anys de presó, s'ha mostrat poc empàtic amb la víctima, a la qual interrompia mentre declarava posant el dubte el seu testimoni: "Estàs segura d'això? Va intentar escapar"?" preguntava el magistrat. També expliquen que el fiscal ha fet preguntes molt dures a la noia i que no ha mostrat cap sensibilitat amb la noia violada.

Els quatre acusats s'enfronten a penes d'entre 37 i 40 anys de presó, a més de l'expulsió del país un cop hagi acabat la condemna. El cas encara no s'ha tancat i s'espera que el dimecres vinent continuï.