Un terrible accident de trànsit en el qual han mort, almenys, dotze turistes, està commocionant el país de Croàcia. El fatal accident de trànsit ha tingut lloc aquest dissabte, 6 d'agost, en una de les principals auopistas del país, la A4, en sentit Podvorec. Encara que no està confirmat, les primeres investigacions apunten que el conductor del vehicle accidentat, un autobús en el qual viatjaven almenys 43 persones, s'hauria adormit al volant. La sobtada i temerària migdiada del conductor ha provocat que el vehicle sortís de la calçada i acabés estimbant-se, quedant completament bolcat. A més de les dotze víctimes mortals, s'estima que més d'una trentena han resultat ferides en diferents graus de gravetat. Les autoritats croates, així com les dels països veïns, han mostrat les seves condolences a les xarxes socials per aquest tràgic i mortal accident.

Els turistes accidentats eren un grup de pelegrins polonesos amb destinació a Bòsnia

Les vacances de 12 turistes polonesos que volien passar uns dies tranquils de pelegrinatge, s'han truncat per sempre. El grup de polonesos, que processa la religió catòlica, volia viatjar fins a un santuari catòlic ubicat a Medjugorje, al país veí de Bòsnia, i per fer-ho havien de creuar Europa des del seu país d'origen, Polònia, fins a el seu destí, Bòsnia, passant per Croàcia. Ha estat en una de les principals vies, l'autopista A4, que ha tingut lloc el fatal accident. El balanç de víctimes mortals i persones ferides arran d'aquest succés és encara temporal, i, de fet, la policia croata no ha revelat encara les identitats de les dotze persones que han perdut la vida, una cosa que s'espera que succeeixi en els pròxims dies. No obstant això, s'ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquest accident.

El conductor s'hauria adormit al volant: la seva imprudència ha deixat 12 morts i 31 ferits

Malgrat que no s'ha confirmat oficialment, tot apunta que el conductor de l'autobús, per causes que es desconeixen, s'hauria quedat adormit al volant, la qual cosa ha provocat que perdés el control de l'autobús i el vehicle acabés sortint de la calçada i estimbant-se. Els fets han succeït al voltant de les cinc de la tarda, i fins al punt accidentat s'ha desplaçat un gran dispositiu policial, així com setze ambulàncies, que han atès les persones ferides i han traslladat algunes d'elles a l'hospital. Les autoritats croates han confirmat que, quan hagin descobert el motiu de l'accident, emetran un comunicat oficial detallant-ho.

L'autobús havia sortit des de Varsòvia

Segons s'ha sabut a partir de les primeres investigacions policials, realitzades al lloc dels fets, l'autobús tenia una matrícula procedent de Polònia, concretament de la ciutat de Varsòvia, i, presumptament, hauria sortit des d'allà. La distància que separa Varsòvia del santuari de Medjugorje, a Bòsnia i Hercegovina, és de, almenys, 1.500 quilòmetres, el que es tradueix en un trajecte de quinze hores al volant, si bé altres rutes augmenten el temps fins a gairebé disset hores.