Ha sortit a la llum el passat de la Silvia, la dona detinguda per l'assassinat de l'Abelardo, un home de 77 anys a qui, presumptament, ha apunyalat a Villagarcía de la Vega (Lleó). Aquesta dona de 56 anys ja havia estat a la presó per maltractar altres exparelles i, de fet, la víctima tenia una ordre d'allunyament que estaven incomplint quan el va matar clavant-li un ganivet al coll.

Silvia Gladys Rivero, natural d'Uruguai, es va començar a prostituir quan va arribar a Espanya. Ho feia esporàdicament i sempre amb homes molt més grans que ella, avança el diari NIUS. Fa 15 anys va començar a sortir amb un home a Villaquilambre (Lleó) i tots dos es van denunciar per agressions. Més tard va començar a sortir amb un altre home, amb qui va anar a viure a Destriana, un petit poble a prop de Lleó. La Silvia el va denunciar per violència de gènere i el jutge va posar una ordre d'allunyament.

El passat de la Silvia, la presumpta assassina de Villagarcía de la Vega

Va ser llavors quan va començar a sortir amb el Jose, un avi de 76 anys, també veí de Destriana i amb qui també va tenir molts conflictes i denuncies. Anys més tard, va començar a sortir amb dos homes diferents a la vegada i un d'ells la va denunciar per dos robatoris. Al cap de poc temps, va ingressar a la presó per agredir una de les seves exparelles. 

Just al sortir de la presó, va anar a viure amb Abelardo Rodríguez, l'avi de 77 anys, ja fa set anys. Va ser llavors quan es va mudar amb ell a Villagarcía de la Vega i van començar, una altra vegada, els problemes.

Cada setmana havia de venir la Guàrdia Civil

Els veïns de la zona asseguren que les discussions eren constants i que pràcticament cada setmana havia de venir la Guàrdia Civil. De fet, fa anys va clavar tres punyalades a l'Abelardo i ell li va clavar una ampolla trencada i la va fer fora de casa, tot i que se seguien veient.

La dona va estar a presó en dues ocasions diferents abans del crim

El juny del 2017, li van donar una ordre de protecció a la víctima fins a l'any 2023, però la Silvia no la complia, motiu pel qual va tornar a ser detinguda. Dos anys més tard, va ingressar a presó una altra vegada per la quantitat de vegades que s'havia saltat l'ordre d'allunyament. El novembre de l'any passat, quan ja havia complert la condemna i estava en llibertat, es va tornar a saltar l'ordre d'allunyament i la van tornar a detenir i la van deixar en llibertat.

Va ser llavors quan va reprendre la relació amb l'agricultor jubilat fins que, aquest dimecres, l'ha matat clavant-li un ganivet al coll. Actualment, està a l'espera de passar a disposició judicial com a presumpta autora dels fets i molt probablement tornarà a ingressar a presó acusada d'homicidi.