Els veïns de Sant Jordi Desvalls i Cervià de Ter ja poden respirar tranquils. Després de quatre dies de festa il·legal i música a tot volum, els organitzadors de la 'rave' han començat a desmuntar els escenaris aquest dilluns amb la sortida del sol i els participants han començat a marxar cap a les seves cases. Els Mossos d'Esquadra encara mantenen els controls als accessos i van fent tests d'alcoholèmia i drogues als conductors de tots els vehicles que hi van sortint. Segons els Mossos, cap a primera hora del matí encara hi havia unes 50 persones a la festa. Els més reticents a marxar encara posen música als cotxes per intentar allargar una mica més la festa.

Quatre dies de festa il·legal sense parar per Setmana Santa

Desenes de vehicles es van reunir dijous al vespre en un terreny dins una zona boscosa de difícil accés entre els municipis de Sant Jordi Desvalls i Cervià de Ter. Ben entrada la nit, van posar la música a tot volum i van començar una festa que s'ha allargat durant quatre dies. En ser alertats pels veïns, els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu per controlar els accessos a la festa i impedir el accés de més vehicles. Tot i això, no es va poder impedir l'accés a peu i s'estima que en el seu moment àlgid s'han arribat a ajuntar uns 300 participants. En tenir un ambient pacífic i estar allunyada de cases, la policia catalana ha optat, com acostuma a fer en aquests casos, per no dissoldre la concentració i esperar que els mateixos organitzadors la donessin per finalitzada.

Per la seva banda, el propietari dels terrenys, que han acabat plens de deixalles i brutícia després del desallotjament, ha denunciat els organitzadors de la 'rave' per fer-la sense tenir el permís per ocupar l'espai. Els ajuntaments de Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter i Bordils han anunciat que faran un front comú per tal de presentar una altra denúncia i treballar perquè no es repeteixin festes il·legals d'aquest tipus. Els veïns de la zona asseguren que aquestes 'raves' són bastant habituals i generen moltes molèsties nocturnes per l'alt volum de la música.