La rave que va començar aquest Divendres Sant a Sant Jordi Desvalls (Baix Empordà) ha anat a més i ja supera els 300 assistents aquest dissabte. Així ho ha assegurat l'alcaldessa del municipi, Núria Martínez de la Casa, en declaracions al 3/24, on ha exposat la xifra de les persones que hi hauria en aquest moment, tot i que les estimacions dels Mossos d'Esquadra són de 250. "Estem indefensos", ha asseverat respecte a la festa que molesta als veïns durant tots aquests dies de Setmana Santa. L'edil ha explicat que té por que no acabi fins dilluns al matí i ha lamentat que no tenen Policia Local, tot i que li consta que la policia catalana "fa el que pot".

 

Els Mossos d'Esquadra van desplegar aquest divendres un dispositiu amb el qual han tancat les entrades per accedir en vehicle. Tanmateix, segons la batllessa, els agents tenen dificultats per poder impedir que entrin a la rave a peu. S'espera que aquest dissabte un helicòpter sobrevoli la zona per concretar localització, aforament i possibles accions futures. Respecte a l'afectació entre els veïns, molts d'ells han començat a reclamar que es faci un desallotjament immediat, mentre els líders polítics tant de Sant Jordi Desvalls com del proper Sant Joan de Mollet estudien com impedir que torni a repetir-se una festa il·legal d'aquestes característiques "sense cap permís ni control", convocada a les xarxes socials.

Els Mossos d'Esquadra han tancat els accessos a la 'rave' / ARIADNA RECHE - ACN
Els Mossos d'Esquadra han tancat els accessos a la 'rave' / ARIADNA RECHE - ACN

Les 300 persones allà reunides des d'aquest divendres i els 40 vehicles aparcats es troben en una finca privada. Els Mossos d'Esquadra van assegurar, en un principi i després de rebre l'avís a les cinc de la matinada, que la concentració era pacífica i que, al situar-se en una zona allunyada del nucli urbà, no pertorbaven la tranquil·litat dels veïns de la vil·la, per la qual cosa no van plantejar el desallotjament. Però ara, i després d'una nit d'intens soroll que sortia d'aquesta zona boscosa de Sant Jordi Desvalls, els vilatans no estan del tot d'acord amb aquesta decisió: "Aquesta nit l'he sentit".

Els veïns recorden que les 'raves' són habituals a la zona

Segons explica una veïna de Sant Joan de Mollet, municipi limítrof a Sant Jordi Desvalls, Meritxell Fernández, a l'ACN, aquesta mena de festes a la zona "són habituals". De fet, fa anys que en algun moment passen nits sense dormir per culpa de la música que es pot sentir des de tots els municipis de l'entorn. "Aquesta nit l'he sentit, però quan molesta més és a l'estiu perquè tenim les finestres obertes per la calor i amb la música no pots dormir", ha asseverat. Les altes temperatures en un mes de març atípic, a més, han provocat majors molèsties que si fes un fred més habitual per aquestes dates a Catalunya.

Aquesta veïna ha explicat que aquest dijous va anar a dormir una mica tard i al cap de poc va començar a sentir la música. De seguida va sospitar que es tractava d'una rave, perquè "no és ni el primer any, ni el segon ni el tercer" que se'n fan a la zona. No obstant, com que encara no fa calor, tenen les finestres tancades i això els ha permès dormir. Pitjor és a l'estiu, amb les finestres obertes, perquè aleshores poden estar dues o tres nits amb dificultats per dormir, "i això és empipador". De moment, els accessos estan barrats i no es planteja el desallotjament, la por dels batlles de la zona és que la festa il·legal no acabi fins dilluns al matí, dia de la Mona.