El macabre crim del parricida d'Elx (Alacant) és pràcticament calcat a un altre cas que va passar fa 28 anys en un municipi d'Alacant: un menor de 15 anys va matar a trets els seus pares per una discussió. Per surrealista que sembli, anys més tard va ser fitxat per un reality show d'Antena 3 i es va fer famós, uns fets que van causar gran indignació a tot arreu.

Els fets es remunten al 1994 a Benijòfar, un petit municipi a prop d'Alacant. Cyril Jaquet, el protagonista d'aquest tràgic succés, tenia 15 anys quan va assassinar a sang freda els seus propis pares en un crim que va commocionar l'Espanya dels anys 90.

Moltes similituds amb el triple assassinat d'Elx en mans d'un menor de 15 anys

La família de l'assassí, igual que la del parricida d'Elx, era normal i corrent i, aparentment, no tenien cap mena de problema. Un dia el Cyril va discutir amb els seus pares i, per aquest mateix motiu, va decidir assassinar-los

Per fer-ho, va idear un pla al detall: va esperar que la seva mare arribés a casa i, tan bon punt va entrar per la porta, ell la va disparar. Al cap de quatre hores va arribar el pare i també el va assassinar a trets. El crim no va ser fruit d'un arravatament, sinó que ho tenia tot perfectament planificat. De fet, després d'assassinar els seus pares va desordenar tota la casa per fer creure a la Policia que havien estat víctimes d'un robatori mortal.

La seva actitud el va acabar delatant i va confessar-ho tot

No obstant això, els agents de seguida van començar a veure conductes sospitoses en el menor, sobretot a l'enterrament, on es va mostrar completament fred i gens afectat. Després d'uns dies, va confessar el crim i va ingressar en un centre de menors, però com que en el moment dels fets tenia 15 anys, al cap de pocs anys va quedar en llibertat.

Cyril Jaquet / Arxiu

Cyril Jaquet el dia de l'enterrament dels seus pares, quan encara no havia confessat que els havia assassinat a trets  / Arxiu

Va participar en un reality show d'Antena 3

Anys més tard, l'assassí va refer la seva vida i el 2009 es va presentar en un reality show d'Antena 3: La vuelta al mundo en directo. Aquest programa consistia que 15 parelles viatjaven per diferents parts del món fent proves. Va ser un programa breu per la seva baixa audiència i el parricida va ser un dels concursants que va fer la volta al món. 

Cyril Jaquet va ser reconegut i va haver d'abandonar el programa

No obstant això, quan va sortir per la televisió, molts espectadors el van reconèixer i es va veure obligat a abandonar el programa. Des d'Antena 3 van explicar que no coneixien el passat d'aquest assassí i els fets van indignar als espectadors. 

Gairebé 30 anys després, amb el nou parricidi d'Elx, s'ha reviscut el cas del Cyril Jaquet, ja que les circumstàncies del crim són molt similars a les del menor de 15 anys que ha matat a trets els seus pares i el seu germà de 10 anys. Igual que Jaquet, la seva condemna serà de pocs anys, d'un màxim de cinc, ja que com que és menor d'edat la pena és més rebaixada.