Aquesta setmana ha començat el judici contra quatre nois que van ocupar un pis a Calella, una ocupació que ha estat molt polèmica, ja que els propietaris del domicili hi van entrar i els van agredir amb una barra de ferro. No obstant això, en aquest cas, el judici no és per aquesta agressió, que també està sent investigada, sinó que és per poder recuperar el pis. 

Els propietaris de l'apartament ocupat son un avi de 84 anys, de nacionalitat francesa, i el seu fill. Els ocupes van aconseguir entrar al pis gràcies a una tercera persona, que els va dir que era propietat d'un banc i els va facilitar les claus. No obstant això, segons expliquen les víctimes, els ocupes saben des de fa més d'una setmana que el pis no és de cap entitat bancària.

Els ocupes de Calella es neguen a marxar del pis

Quan l'avi i el seu fill van entrar al pis, es van adonar que l'havien ocupat i els han demanat que marxin. Així i tot, els quatre ocupes han assegurat que no pensen marxar "perquè no tenen on anar". Al llarg del judici ràpid, han explicat que no sabien que el pis era d'un particular, tot i que la Policia Local de Calella va anar al domicili dies abans.

Els propietaris van ser detinguts per agredir els ocupes de Calella

L'11 de juliol, pare i fill van anar al pis i els van intentar fer fora per recuperar la seva propietat. Va ser llavors quan, presumptament, van entrar amb una barra de ferro i van agredir un dels nois mentre estava dormint, uns fets que estan sent investigats i pels quals també hi haurà judici.

L'avi de 84 anys és de París feia molt de temps que no anava al seu pis de Calella, ja que tenia problemes de salut. No obstant això, volia tornar a Catalunya per reformar-lo i poder passar les vacances. Quan li van dir que li havien tornat a ocupar el pis per tercera vegada, va tornar a Catalunya i va ser llavors quan els va intentar fer fora.

Les contradiccions entre els ocupes i els propietaris

Els quatre ocupes asseguren que no hi havia mobles, ni electricitat ni aigua, fet pel qual pensaven que podria estar abandonat. No obstant això, el propietari assegura que sí que hi havia llum i que estava moblat i, per tant, hi ha contradiccions entre ells.

Tot i la petició dels propietaris, els ocupes es neguen a marxar i Fiscalia ha demanat que els ocupes marxin del pis, però no ho pensen fer. Els veïns de Calella, un dels municipis del Maresme amb més ocupació, han donat suport als propietaris, que van ser detinguts per l'agressió i que, de moment, no poden entrar al pis per culpa dels ocupes.