La Policia Local de Calella (Maresme) ha detingut dos homes, els dos de nacionalitat francesa i de 84 i 53 anys, que ahir van intentar entrar a casa seva, ocupada de manera il·legal, per tal de recuperar-la. Els fets van passar en un dels blocs dels Apartaments Codina quan els dos homes van veure que alguns desconeguts havien entrat i havien convertit casa seva en la seva llar. Amb una pota de cabra van entrar al domicili i la història va acabar de manera incomprensible. Els dos homes detinguts per haver entrat a casa seva, acusats dels delictes d’entrada a domicili aliè i coaccions. Un dels dos homes va fer servir un esprai contra els ocupes.

Ocupen casa seva i passen la nit a la comissaria

Els dos homes francesos van quedar detinguts i a disposició dels Mossos, que els han fet passar a disposició judicial avui, i han quedat en llibertat amb càrrecs. Com que el seu objectiu era fer fora els ocupes de casa seva, prenent-se la justícia per la seva mà, no es descarta que també puguin ser acusats d’un delicte de realització arbitrària del propi dret.

Si bé va ser ahir que van acabar arrestats, tal com recull Calella Televisió, va ser el dia abans quan els dos homes van denunciar que els havien ocupat l’apartament. No és el primer cop que els passa i tampoc és l’únic pis ocupat en aquests apartaments, a tocar de la platja de Garbí. Però sabedors que era complicat poder recuperar l’habitatge, si més no, de manera ràpida, van optar per la via extrajudicial però ràpida, i més tenint en compte que és la seva segona residència, i no l’habitual.

Dos propietaris, detinguts: el món al revés

Els dos homes es van presentar a casa seva i amb una pota de cabra van accedir al seu pis, moment en què els ocupes van decidir trucar a la policia, que es va presentar als apartaments, va detenir els propietaris i, eventuals assaltants. A més de la pota de cabra, els agents de la Policia Local també van intervenir un esprai, dues armes blanques petites i una gran quantitat de diners. Després de ser formalment arrestats van ser entregats als Mossos d’Esquadra, que els van passar a disposició del jutge de guàrdia. 

Els veïns demanen més seguretat

Tal com explica el mateix mitjà de comunicació local, aquests blocs de pisos, amb un total de cent apartaments, estan a la zona de l’entrada de la ciutat pel sud, i els veïns estan cansats que cada dos per tres desconeguts ocupin segones residències aprofitant que els estiuejants són fora. Que acabin detinguts els propietaris, però, encara no havia passat. Veure per creure.