Els pares de Vanessa, la nena de 14 anys que va ser segrestada, violada i assassinada el passat divendres a França, han demanat l’ajuda de diverses associacions per recaptar els diners suficients per poder repatriar-la i enterrar-la en Granada, on la família havia viscut abans de traslladar-se a la localitat francesa de Tonneins fa només un any.

L’alcalde de Tonneins, Dante Rinaudo, ha traslladat a la premsa la intenció de la família de la nena d’enterrar-la en la regió de Granada: “Necessiten aquest impuls de solidaritat”, ha declarat. De la mateixa manera, des de l’Ajuntament han anunciat que aquest divendres organitzaran una missa i una marxa per homenatjar l’adolescent.  

La mare de Vanessa, d’origen colombià, va instal·lar-se a Granada en arribar a Espanya, i feia només un any que van mudar-se a França acompanyats del marit i els altres dos fills de la parella. Ara, la família vol que el cos de Vanessa descansi al lloc on va créixer, i ja han confirmat la repatriació.

L’assassí podria rebre cadena perpètua

Romain C, de 31 anys, és l'assassí confés de Vanessa. El passat diumenge va ingressar a la presó acusat del segrest, violació i posterior estrangulament de l'adolescent. La Policia no va trigar a trobar-lo gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat del col·legi de la nena, des d'on la va segrestar obligant-la a pujar al seu cotxe. A més, va confessar de seguida els fets que havia comès, segons les seves declaracions, després d'haver estat fumant marihuana al seu vehicle i sense planificar-ho: es va trobar fortuïtament amb la víctima quan aquesta sortia del col·legi i va decidir segrestar-la en aquell moment. El detingut està a l'espera de ser jutjat i podria ser condemnat a cadena perpètua si se'l declara culpable dels tres delictes que se l'imputen.

L'home ja havia estat detingut amb anterioritat, el 2006, per un delicte d'agressió sexual tot i que no va ser inscrit en el fitxer policial d'agressors pel fet que al moment de cometre els fets encara era menor. Segons van explicar des del canal francès BFMTV, Romain C. vivia a una localitat situada tan sols a 23 minuts de Tonneins, tenia problemes d'alcoholisme i acabava de tenir el seu segon fill dies abans de violar i assassinar a Vanessa.