Segrest, violació i assassinat premeditat a França. Això és del que s'acusa un home de 31 anys i nacionalitat francesa, que ja va ser condemnat per agressió sexual quan era menor d'edat, per matar una noia espanyola de 14 anys que vivia en una localitat del sud del país amb la seva família. La adolescent es deia Vanessa i va ser trobada sense vida en una casa abandonada de Birac-sur-Trec, a pocs kilòmetres de Tonneins, on residia amb els seus pares i els seus dos germans. Segons han informat diversos mitjans locals, havien emigrat des d'Espanya feia tan sols un any.

Vanessa va desaparèixer divendres

El fiscal d'Agen, Olivier Naboulet, ha explicat aquest divendres alguns detalls d'aquest crim que ha estremit a França, precisament el mateix dia que milers de persones es manifestaven al país per denunciar la inacció dels poders públics davant de la violència masclista. Segons el fiscal, la gendarmeria va ser alertada per la mare de l'adolescent, molt alterada perquè no havia tornat a casa després de l'institut. A través de les càmeres de vigilància va ser detectat el vehicle del sospitós on s'hauria pujat Vanessa.

Un cop van identificar el cotxe, els agents van anar fins al domicili del seu propietari abans de la mitjanit d'aquest divendres. En aquell moment, l'home, que segons algunes fonts es diria Romain, va dir clarament als policies: "sé perquè sou aquí". Segons ha relatat Naboulet, poc després l'arrestat va indicar on es trobava el cos sense vida de la jove i va passar a dependències policials on, segons el canal BFMTV, va confessar el segrest i l'assassinat de Vanessa. No obstant això, el fiscal durant la roda de premsa no va confirmar si realment hi va haver agressió sexual, donat que els anàlisis forenses encara no han finalitzat. Tampoc va confirmar com va morir, tot i que alguns mitjans francesos han senyalat que s'hauria degut a un estrangulament.

La mare de Vanessa, poc després de conèixer la noticia va haver de ser ingressada a l'hospital, sota un greu impacte psicològic. L'home detingut i sospitós de 31 anys ja havia estat condemnat a 15 dies de reclusió exempts de compliment si no reincidia per agressió sexual el 2006, quan ell mateix era menor d'edat amb 15 anys. El fiscal va precisar que l'home no estava inscrit en el fitxer policial d'agressors sexuals.