França va quedar commocionada després del brutal assassinat d'una noia de nacionalitat espanyola, la Vanessa, de tan sols 14 anys al sud del país. Romain C. va segrestar, violar i estrangular fins a la mort la jove aquest divendres després de sortir de l'escola Germillac de Tonneins, on residia amb els seus pares i els seus dos germans que feia tan sols un any havien emigrat des d'Espanya. Segons el diari francès Sud Ouest, l'home de 31 anys i nacionalitat francesa Romain C., que ha confessat el crim de la noia, tenia parella i dos fills, un d'ells, a més, acabava de néixer. Pel que sembla, el sospitós era un "noi molt reservat", tot i que no conflictiu.

Un alcoholisme latent, treballador temporal i resident en una altra població francesa

L'assassí confés de Vanessa vivia a tan sols 23 minuts en cotxe de Tonneins, a la localitat francesa de Marmande. Molts són els que han quedat commocionats, especialment perquè en Romain C., treballador temporal pel que va dir la policia, no vivia a la mateixa població que la noia. Tanmateix, ho feia en una ciutat més gran, de gairebé 400.000 habitants. El mitjà citat ha explicat que els veïns del bloc de pisos on residia van dir que l'havien vist "bevent al cotxe cerveses sol", una forma molt delicada de diagnosticar socialment un alcoholisme latent. Tot i això, no és una justificació dels veïns, pel fet que tothom ha repudiat els fets.

Però Romain C. ha viscut per tota la regió entre Bordeus i Tolosa de Llenguadoc. Va ser condemnat per agressió sexual quan era menor d'edat el 2006, la qual cosa fa entreveure que no era nova aquesta conducta que va dur a terme amb la noia de 14 anys, tot i que en aquest cas li va acabar traient la vida, precisament el mateix dia que milers de persones es manifestaven a França per denunciar inacció dels poders públics davant de la violència masclista.

L'home va confessar de seguida el segrest, la violació i l'assassinat, segons va explicar el canal BFMTV, per estrangulament. Tot això va causar un gran impacte als pares, tant que la mare de la Vanessa va haver de ser ingressada a l'hospital sota un greu impacte psicològic. Ara, s'espera que la justícia francesa i les autoritats policials realitzin les investigacions corresponents així com l'autòpsia, tot i que ja s'ha registrat la confessió d'en Romain C.: treballador temporal amb un alcoholisme latent, segons els veïns, i dos fills petits, un nen de 5 anys i una nena que acaba de néixer. L'home ha ingressat provisionalment a presó per decisió del jutge instructor del Tribunal d'Agen, on va comparèixer aquesta tarda després de dos dies de custodia policial.