Un turista de 25 anys i nacionalitat canadenca va precipitar-se al buit des de cinc metres d'altura a la ronda Litoral de Barcelona. L'home, com va avançar ElCaso.cat, va ser assaltat cap a les sis de la matinada del 15 de març per un grup de lladres a la zona de Sant Martí i, intentant escapolir-se d'ells va caure des d'un dels ponts que travessa l'artèria barcelonina, prop de la sortida 23. El jove va patir ferides molt greus que, hores més tard, li van provocar la mort a la unitat de cures intensives (UCI) de l'Hospital del Mar. Després d'aquest tràgic succés, el pare de la víctima ha arribat a la ciutat comtal i s'ha apropat al lloc dels fets: "Està clar que si no el van empènyer, el meu fill va saltar perquè fugia d'algú que li volia fer mal. Per tant, això també és un homicidi".

"Volem i necessitem saber la veritat"

El pare del turista que va perdre la vida a Barcelona el dimarts de la setmana passada ha recordat a Christopher Donoso com un "jove tan bona persona i ple de projectes" que va venir a la ciutat i li van treure la vida, segons ha explicat en una entrevista a La Vanguardia. El motiu del viatge del noi canadenc era presenciar el clàssic de futbol, entre el Barça i el Reial Madrid al Camp Nou que es va jugar el diumenge passat. Va venir amb dos amics canadencs més i s'allotjaven en un hotel a la Vila Olímpica. Però l'atracament va provocar la tragèdia en un viatge destinant a l'oci i la diversió. El progenitor veu possible que el jove saltés pensant que era un mur que separava dos carrers, sense adonar-se'n que hi havia un desnivell de cinc metres d'altura. 

"És possible. Des d'aquí és clar que és impossible venir corrent, de nit, i veure que després del mur hi ha un desnivell tan gran allà baix. Jo l'única cosa que vull, en nom de la meva família i del meu fill, és que els Mossos i la justícia arribin fins al final de la recerca. Volem i necessitem saber la veritat", ha assegurat el progenitor al mitjà citat. Els pares, immigrants xilens instal·lats al Canadà des de feia molts anys, van divorciar-se i l'home va tornar a Xile, on ara està amb una altra dona, igual que ha fet la seva exmuller. Tanmateix, en aquests moments van tornar-se a unir i la mare no va veure's amb força de venir a Barcelona després de conèixer el decés accidental i provocat per un grup de lladres a la zona de Sant Martí. Per això, va delegar aquestes tasques al pare i un dels seus fills, Denny Donoso.

Viatgen a Barcelona per fer els tràmits de la mort

Els dos han estat els encarregats aquests darrers dies de parlar amb els Mossos d'Esquadra i amb el titular del jutjat número 18 de Barcelona, així com la funerària que va traslladar el cadàver del jove al país nord-americà. Ara només falta esclarir que va passar la matinada d'aquell 15 de març i quins són els lladres culpables o implicats, presumptament, a la mort de Christopher Donoso a la zona de Sant Martí.