Capturat un home que intentava abandonar el país per l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat amb el seu fill de manera il·legal. La Guàrdia Civil va detenir el pare dijous passat 11 de gener acusat d'un delicte de sostracció de menors en comprar uns bitllets a Nàpols, que cobreixen amb vol directe quatre aerolínies des de les pistes pratenques, i sortir fora d'Espanya. Tot va començar arran d'una denúncia de la mare del nen a la caserna de l'Institut Armat de Tías, a Lanzarote, a la qual assegurava que la seva exparella es trobava a la capital catalana amb el petit i tenien pretensions de volar fora de les fronteres espanyoles.

En la denúncia presentada per la mare, a més, s'aclareix que el conveni regulador entre els pares i el menor d'edat s'estableix la prohibició que el nen viatgi a un altre país sense consentiment exprés d'ambdós progenitors. El que no existeix, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, és una normativa específica per la qual no puguin moure's per territori espanyol. Això implica que van sortir de les Canàries cap a la península i van acabar a Barcelona, on pretenien embarcar cap a Nàpols, Itàlia. Per això, els agents de la Guàrdia Civil van realitzar les gestions pertinents, amb gran rapidesa, i van localitzar el progenitor i el seu fill abans de pujar a l'avió.

Detingut amb el seu fill i la mare vola des de Lanzarote

Va ser pels pèls, ja que després de descobrir que vol anaven a agafar, només faltaven 30 minuts perquè s'obrís l'embarcament a l'avió amb destinació Nàpols des del Prat. Diverses unitats de la Guàrdia Civil es van mobilitzar i van localitzar el petit acompanyat del seu pare, el qual va quedar detingut per la suposada comissió d'un delicte de sostracció de menors. L'arrestat va ser posat a disposició judicial i el magistrat corresponent l'ha deixat en llibertat i s'han establert noves mesures al règim de custòdia.

Mentre es realitzava l'arrest, altres agents del cos es van quedar a càrrec del nen entretenint-lo amb jocs i mantenint-lo en tot moment distret, tranquil i aliè al que estava succeint, amb referència a la detenció del pare. La mare, poc després, va viatjar des de Lanzarote a Barcelona per recollir-lo i es va fer càrrec del petit.