Els "vols calents", com són conegudes aquelles destinacions especialment de Sud-amèrica des d'on s'introdueix droga a Espanya, tornen a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. La Policia Nacional ha detingut tres homes -dels quals no s'ha especificat edat ni nacionalitat- que viatjaven en tres vols diferents des de Llatinoamèrica amb diverses quantitats de cocaïna amagades al cos. Concretament a l'aparell digestiu, pel que van requerir assistència mèdica per expulsar les substàncies. Els arrestos, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, es van produir en les pistes pratenques el 8 i 15 de novembre, els primers dos narcotraficants, i el 24 de gener, l'últim. No tenen relació entre ells.

Així han caçat els narcotraficants al Prat

La Policia Judicial de l'aeroport del Prat realitza, habitualment, diversos dispositius de control dels vols denominats "calents", com es produeix en altres infraestructures aeroportuàries espanyoles. En aquest cas, aquest operatiu de prevenció va detectar tres possibles sospitosos, a qui van fer una petita entrevista i van respondre amb incongruències i nerviosisme. Per això, van ser sotmesos a un control més exhaustiu de les seves pertinences, però no van trobar res. Els agents van decidir, aleshores, realitzar-los una placa radiològica i van observar que dins dels seus cossos tenien multitud d'objectes estranys compatibles amb possibles càpsules de droga. I així va ser.

Els agents els van derivar a l'Hospital Universitari de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, perquè expulsessin, de manera segura, tots els objectes que tenien dins del cos. Poc després van tenir els resultats: eren cilindres amb cocaïna d'alta puresa. Concretament, a l'interior del sistema digestiu, els tres detinguts en portaven 100, 85 i 50 glans d'aquesta substància estupefaent, respectivament. La Policia Nacional els va detenir -per separat i diferents dies, 8 i 15 de novembre i 24 de gener- per un delicte contra la salut pública i van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat.

Una càpsula de cocaïna intervinguda a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat / CNP
Una càpsula de cocaïna intervinguda a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat / CNP

Origen dels "vols calents" a l'aeroport de Barcelona

La majoria dels denominats "vols calents" per entrar a l'aeroport de Barcelona-El Prat solen procedir de Bogotà (Colòmbia). En part, es deu al fet de ser l'única connexió directa amb què compta la capital catalana, en aquests moments, amb un país sud-americà susceptible de ser utilitzada per traficar amb drogues, principalment cocaïna. La Policia Nacional, més enllà de les detencions, i en ser preguntada per ElCaso.cat, no ha facilitat ni edat ni nacionalitats dels arrestats, ni tampoc la procedència dels tres vols amb què haurien arribat amb les glans d'aquesta substància blanca.