Cau un dels criminals més buscats d'Europa a Deltebre (Baix Ebre). La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local, ha detingut un dels fugitius més cercats del continent que es trobava a la llista de l'Europol Europe's Most Wanted Fugitives. Segons han pogut confirmar ElCaso.cat, es tracta del romanès Claudiu Gheorghe Piclisan, de 50 anys, que estava fugit des de fa uns 15 anys de la justícia de Romania després d'haver estat sentenciat per tràfic d'éssers humans i explotació sexual de persones, algunes de menors d'edat, la qual cosa derivaria en proxenetisme. L'arrest va produir-se dilluns passat 29 de gener després de diversos dies de vigilàncies i seguiment del delinqüent.

La Policia Nacional va tenir coneixement el passat 26 de gener que a la zona de Deltebre podria trobar-se un individu al qual li constaria una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa pel Jutjat d'Alba, a Romania. Per això, segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, es van iniciar una sèrie de comprovacions prèvies per part dels agents per assegurar que les informacions eren certes. Una vegada confirmades, es va començar amb les vigilàncies discretes per veure la rutina de Piclisan. De fet, es va descobrir que feia uns 15 anys que residia a la zona i ja s'havia integrat com un veí més de la localitat.

Tot estava confirmat, ara només quedava capturar-lo. Per a això, la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Deltebre, va idear un dispositiu conjunt i va fer una espera, sabent en tot moment on es trobava el criminal. El cap de l'operatiu va considerar que el lloc més apropiat per al moment de la detenció era quan arribés al seu domicili. I així va ser. Els agents el van arrestar al carrer just quan estava a punt d'entrar al seu habitatge.

Gairebé prescriu la pena: detingut in extremis

Claudiu Gheorghe Piclisan va ser sentenciat pels tribunals de Romania com a autor material dels delictes de tràfic d'éssers humans, tracta de menors i dos delictes contra les persones. Aquestes accions van succeir entre novembre de 2004 i octubre de 2005 i no ho va fer sol, va comptar amb l'ajuda d'una altra persona amb qui va reclutar i va allotjar diferents dones i adolescents, menors d'edat, amb enganys per explotar-les sexualment. Per tot això va ser condemnat per la justícia romanesa a 10 anys de presó, però va aconseguir escapar abans de complir la condemna.

 

Durant tot aquest procés de fugida va acabar a Deltebre, on s'ocultava amb documentació falsa. Uns 15 anys va estar allà residint sense aixecar sospites, fins que se'l va localitzar i, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, es va donar prioritat a aquesta detenció ja que en pocs mesos les penes per les quals havia estat condemnat a Romania anaven a prescriure. Durant la investigació, els agents de la Policia Nacional van descobrir, curiosament, que Piclisan s'havia adaptat completament amb una altra identitat i regentava un negoci com a assessor immobiliari a aquesta localitat del Baix Ebre.

Després de l'arrest, la Policia Nacional va posar el fugitiu a disposició del Jutjat de Tortosa des d'on es va fer una videoconferència amb el Jutjat Central d'Instrucció número 5 de Madrid. El magistrat corresponent va decretar el seu ingrés a presó a l'espera de formalitzar-se l'Ordre Europea de Detenció i Entrega, serà traslladat i entregat en els propers dies a les autoritats de Romania.