El presumpte homicida i pare del menor assassinat la nit de dimarts en un hotel de Barcelona no apareix. Els Mossos d'Esquadra han demanat col·laboració ciutadana per localitzar-lo i detenir-lo, per la seva presumpta relació amb la mort del menor, però d'això ja fa més de 17 hores i no hi ha cap notícia que auguri un desenllaç del cert. El Jutjat de guàrdia de Barcelona va decretar ahir dimecres el secret de sumari de les actuacions.

Trens, autocars i aeroport controlats

Segons va informar la policia catalana en el seu compte de twitter, es tracta de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, té 44 anys, mesura 1,78 centímetres d'alçada, porta el cabell rapat, la barba retallada, té complexió atlètica i els ulls marrons.

E9pdBnRWEAsRjrE

@mossos

En el moment de la seva fugida vestia una samarreta grisa, uns texans i unes sabates vermelles, i no portava cap tipus de bossa o motxilla.

Juntament amb la descripció de l'acusat els Mossos han adjuntat una fotografia del presumpte homicida del menor per demanar col·laboració ciutadana en la seva cerca. Els Mossos han demanat que qualsevol persona amb informació truqui al 112.

La policia catalana controla estacions de tren, d'autobús, aeroports i els voltants dels habitatges de familiars, amics i companys de Martín, que residia al Vendrell (Tarragona). La mare feia pocs dies que s'havia separat de la seva parella i s'havia instal·lat al barri barceloní de Sants amb el fill de 2 anys i 9 mesos.

L'amenaça de Martín abans de la mort del menor

"Te'n penediràs": És la frase que el pare del menor assassinat a un hotel de Barcelona hauria dit a la mare del nen abans d'assassinar-lo. La dona va alertar les autoritats de l'amenaça però el desenllaç va ser tràgic. La policia va rebre l'avís de que van trobar el cadàver d'un nen petit en una habitació de l'hotel La Concordia, a l'avinguda del Paral·lel. Era el fill de la denunciant i de Martín. Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van tractar de reanimar-lo sense èxit.  

L'amenaça que Martín va professar a la mare abans de la mort de l'infant l'incrimina presumptament amb la mort del menor. També el fet que Martín apareix a les gravacions de seguretat de l'edifici mentre escapa de l'escena del crim.  Abans de l'arribada dels agents ja havia marxat de l'edifici.

video padre hotel concordia

Fugida de Martín / El Caso

La versió principal d'ahir dimecres era que l'acusat hauria fugit cap a Montjuïc. La muntanya està repleta de camins de terra, pistes forestals i canvis de rasant que dificulten les tasques de cerca, efectuades per terra i aire. No obstant això, Martín podria haver fugit de la ciutat.  

Aparentment l'home està desarmat i podria tenir la intenció de suïcidar-se. Si l'operatiu no serveix per trobar-lo en les pròximes hores ampliaran el dispositiu de cerca arreu d'Espanya.

Nou cas de violència vicària

Si es confirma la incriminació del pare en els fets es tractaria d'un nou cas de violència vicàriaEs tracta d'un tipus de violència que s'inclou dins de la violència de gènere i que consisteix a utilitzar els fills com a instruments per desesperar i fer mal a un familiar, parella, exparella... Exactament és el que hauria passat ara, enmig d'un procés de separació. 

Per l'assassí o assassina, matar el seus fills o fer-los desaparèixer és una acció que generarà el màxim dolor possible en la persona contra qui es vulgui atemptar. 

Els experts també afirmen que els assassins actuen per covardia i que, per evitar pagar pels seus actes, és possible que se suïcidin.