"Te'n penediràs": És la frase que el pare del menor assassinat a un hotel de Barcelona hauria dit a la mare del nen abans d'assassinar-lo. Els pares del menor s'estaven separant i no ha sigut la primera amenaça durant aquest procés. Aquest cop, de totes maneres, la mare del menor va alertar a les autoritats de que el pare, Martín Ezequiel Álvarez, de 43 anys, s'havia emportat el seu fill de 2 anys abans d'amenaçar-la. 

El desenllaç de tot plegat ha estat tràgic. Després de la trucada de la dona les autoritats van rebre un avís devastador. Van trobar el cadàver d'un nen petit en una habitació de l'hotel La Concordia, a l'avinguda del Paral·lel. Era el fill de la denunciant i de Martín. 

Els Mossos d'Esquadra han difós una fotografia del presumpte assassí i han demanat col·laboració ciutadana per trobar-lo. 

E9pdBnRWEAsRjrE

Mossos d'Esquadra

Assassinat d'un nen de dos anys en un hotel de Barcelona

Tot i els esforços dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'infant va perdre la vida. Abans Martín havia escapat, com es pot apreciar en les gravacions de seguretat de l'hotel. Després del crim ha tret el cap per la porta de l'habitació per comprovar que no hi havia ningú que pogués sospitar res i després s'ha fugat de l'hotel. Abans de l'arribada dels agents ja havia marxat de l'edifici.

ElCaso.cat hem tingut accés als vídeos de les càmeres de seguretat que han enregistrat com el presumpte assassí salta la tanca de la piscina de l'hotel. La policia catalana creu que l'acusat ha fugit a Montjuic. La muntanya està ben farcida de camins de terra, pistes forestals i molts canvis de rasant. Això dificulta les tasques de cerca, efectuades per terra i aire en aquests moments. No obstant això, Martín podria haver fugit de la ciutat.  

A hores d'ara els Mossos d'Esquadra treballen en un ampli dispositiu de recerca i tracten de localitzar el pare del menor traspassat

Aparentment l'home està desarmat i podria tenir la intenció de suïcidar-se. Si l'operatiu no serveix per trobar-lo en les pròximes hores ampliaran el dispositiu de cerca arreu d'Espanya.

Els Mossos d'Esquadra ja han pres declaració als familiars, amics i companys de feina del presumpte parricida.

Cas de violència vicària

Tot apunta que aquest crim es tractaria d'un nou cas de violència vicàriaEs tracta d'un tipus de violència que s'inclou dins de la violència de gènere i que consisteix a utilitzar els fills com a instruments per desesperar i fer mal a un familiar, parella, exparella... Exactament és el que hauria passat ara, enmig d'un procés de separació. 

Per l'assassí o assassina, matar el seus fills o fer-los desaparèixer és una acció que generarà el màxim dolor possible en la persona contra qui es vulgui atemptar. 

Els experts també afirmen que els assassins actuen per covardia i que, per evitar pagar pels seus actes, és possible que se suïcidin. 

El Martín és llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona i des de fa més de 15 anys ha treballat com a gestor financer en diferents bancs de Catalunya. Ara està en crida i cerca per l'homicidi del seu fill.