Avui passa a disposició judicial l'home que es va atrinxerar amb la seva filla menor durant diverses hores al seu domicili en la comunitat de Madrid. El detingut va passar més de sis hores tancat al seu pis amb les seves dues filles menors, de 12 i 15 anys, a qui amenaçava amb un ganivet. Després d'hores de tensió i de negociacions, la filla de 15 anys va ser alliberada pel seu pare i les forces de seguretat van procedir a la detenció de l'individu.

El succés va tenir lloc dissabte passat 4 de juny en el municipi madrileny de Coslada, al bloc de pisos on l'ara detingut resideix amb la seva dona i les seves dues filles. A les onze del matí, l'individu es va tancar a casa i va retenir durant més de sis hores les seves dues filles, amenaçant de lesionar-les amb un ganivet. L'home també va amenaçar en diverses ocasions de fer explotar l'edifici mitjançant bombones de butà.

Una de les filles va escapar saltant per la finestra

Les dues filles de l'individu, un home de 43 anys de nacionalitat romanesa, van passar les seves pitjors hores en vigília de l'aniversari d'una d'elles, que l'endemà celebrava el seu quinzè aniversari. La filla menor, de dotze anys, va aconseguir escapar durant la retenció saltant per la finestra i arribant així a l'habitatge dels seus veïns. La més gran, que llavors tenia catorze anys, va passar més de sis hores retinguda i amenaçada pel seu propi pare.

Els agents van negociar durant hores amb l'home

En tenir coneixement de la situació, que era d'especial gravetat per les amenaces de lesions a la menor per part del seu pare, la Policia Nacional va desplegar un ampli dispositiu per intervenir la situació. Així, agents de Seguretat Ciutadana, la Unitat de Prevenció i Reacció, la Policia Judicial, l'Equip Negociador i els Geos es van personar al lloc dels fets a primera hora de la tarda. Allà, els diferents agents van negociar durant hores amb l'individu, provant de convèncer-lo perquè alliberés la seva filla i es lliurés.

474b3dced6b8d9a409c49039ca23d79e17b58684w
La Policia Nacional va engegar un ampli dispositiu amb l'objectiu d'alliberar la menor i detenir el seu pare, que la retenia sota amenaces de lesionar-la amb un ganivet i de fer explotar l'edifici fent detonar unes bombones de butà que tenia en la casa / Agència EFE

La dona de l'ara detingut també va participar de les negociacions. De fet, segons han relatat els veïns a NIUS, va ser precisament la trucada de la dona la que va aconseguir la resolució de l'incident, ja que va aconseguir calmar i convèncer l'home que es lliurés. Finalment, l'individu va deixar sortir la seva filla, i a poca estona es va lliurar ell mateix. La Policia va detenir llavors l'home, a qui imputen diversos delictes: detenció il·legal, segrest, maltractaments, amenaces i estralls (per la seva amenaça d'explotar l'edifici). L'home ha estat detingut a les dependències policials del municipi fins avui, que passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Denúncies prèvies per violència masclista

La principal hipòtesi que explica el detonador de l'atrinxerament i la retenció de les dues menors en contra de la seva voluntat és una denúncia prèvia per violència masclista i maltractaments que la seva dona, i mare de les nenes, havia interposat recentment contra el detingut. Segons han relatat els veïns de l'edifici, l'individu es va trobar al carrer a la seva dona acompanyada per dos agents de la Policia. Va ser llavors quan es va tancar a casa amb les seves dues filles, cap a les onze del matí, i encara que la petita va aconseguir escapar al cap de poca estona, la més gran sí que va romandre retinguda durant hores.