Sabit Shontakbayev, un exmilitar que ara treballa en una empresa de construcció, s'ha convertit en un heroi nacional. S'ha fet famós gràcies al fet que ha salvat una nena d'una caiguda que, sens dubte, hauria posat fi a la seva vida.

Una nena de tres anys, veïna d'un amic de Sabit Shontakbayev, estava penjant de la finestra d'un vuitè pis a la ciutat de Nursultán, la capital del Kazakhstan. Ell va decidir sortir per la finestra de l'apartament per ajudar la petita que, sens dubte, s'enfrontava a una situació extrema.

Diverses persones van gravar Shontakbayev en acció i van poder veure com el nou heroi del país salvava la petita, sent ajudat per un amic seu, que li va subjectar les cames a Sabit perquè pogués escalar i agafar la nena petita que ha estat molt afortunada.

El vídeo en el qual es veu Sabit salvant la nena s'ha fet molt popular a les xarxes socials i moltes persones han volgut demostrar la seva admiració per aquest nou heroi. Alguns l'han anomenat com 'el spiderman kazakh'.

Les autoritats locals l'han recompensat

Les institucions locals han volgut que l'heroi de Nursultán sigui reconegut per tots com més aviat millor i han volgut premiar la valentia de Sabit Shontakbayev amb diversos premis que, sens dubte, ajudaran a fomentar aquest tipus d'actituds entre la resta de la població.

Sabit s'ha reunit amb diversos polítics importants del país, el primer d'ells va ser el viceministre kazakh de Situacions d'Emergència, que li ha lliurat a Sabit Shontakbaev una insígnia pel seu "Valor en situacions d'emergència".

 

El polític va agrair la ràpida reacció de l'heroi i va voler parlar sobre la irresponsabilitat dels pares: "Ningú no estava amb la nena, nascuda el 2019. Afortunadament, el nostre heroi Shontakbaev Sabit, en veure la nena penjada i plorant, sense dubtar-lo i arriscant la seva pròpia vida, va atrapar i va salvar la vida de la petita en qüestió de segons", va dir.

Feia dues setmanes a la capital del país, que Shontakbayev buscava feina per a la seva empresa de construcció, i ara l'alcalde de la ciutat de Nursultán ha ofert a l'heroi una recompensa genial. Pagarà el trasllat de la seva dona i els seus fills, que viuen a 1.000 quilòmetres de la capital.

Li han regalat un apartament

No ha estat l'única recompensa que ha rebut Sabit, un dels influencers més importants del seu país, ha volgut conèixer-lo i ha aconseguit un pacte amb una empresa immobiliària perquè li regalin un apartament de tres habitacions.

També ha rebut diverses donacions econòmiques de persones que han volgut agrair aquest acte heroic de Shontakbayev. L'influencer no ha volgut oblidar-se de l'amic de Sabit, que el va ajudar en el rescat i també li va aconseguir un apartament, encara que de dues habitacions.