Surrealista situació a l'aeroport de Palma (Mallorca): un home fingeix un coma diabètic en ple vol, fan un aterratge d'emergència i els passatgers fugen corrent per la pista. De moment, hi ha sis detinguts i 15 persones a les quals estan buscant.

Sis detinguts i 15 persones escapolides a l'aeroport de Palma

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut sis persones i busquen altres 15 de passatgers  que s'han escapat en l'aterratge d'urgència en l'aeroport de Palma per una falsa emergència mèdica d'un avió procedent del Marroc amb destinació a Turquia.

Un viatger simula un coma diabètic i provoca un aterratge d'emergència a Mallorca

Un dels detinguts és el viatger que, presumptament, va simular un coma diabètic i va facilitar que al voltant d'una vintena de companys de passatge baixessin de l'avió i fugissin per les pistes, fet pel qual van obligar a tancar l'aeroport de Mallorca per fer complir el protocol de seguretat.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional busca les persones fugades

Altres cinc persones han estat detingudes per la Guàrdia Civil en el terme municipal de Marratxí, limítrof amb el recinte de l'aeroport, i han estat posades a la disposició de la Policia Nacional, mentre que es continua buscant als altres fugits.

Els fets han passat a les 19:00 i el passatger que ha fingit el coma diabètic ha estat traslladat a l'hospital de Son Llátzer per fer-li un examen mèdic, segons explica la Policia Nacional. A l'ambulància anava un altre passatger que també va fugir un cop van arribar al centre sanitari.

Durant gairebé cinc hores la Guàrdia Civil, amb una vintena de vehicles, va buscar per les pistes de l'aeroport per descartar la presència de passatgers fugits de l'avió marroquí i garantir que no es posava en risc la seguretat, mentre que la Policia també va rastrejar el perímetre de les instal·lacions.

Guardia Civil recurso / Europa Press

Un passatger simula un coma diabètic per provocar un aterratge d'emergència a Palma (Mallorca): busquen 15 passatgers que s'han escapat / Europa Press

Tot apunta que es tracta d'un pla d'entrada d'immigrants en situació irregular

Van establir dispositius de cerca al voltant de l'aeròdrom per a localitzar als viatgers escapats en un episodi que els investigadors consideren un episodi d'entrada migratòria irregular.

Els fets provoquen retards a 40 vols de Palma

La resta del passatge i la tripulació de l'aeronau, de la companyia Royal Air Maroc, estan sota custòdia policial a l'aeroport de la capital balear. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls sobre aquest surrealista aterratge d'emergència per una falsa urgència mèdica, que ha provocat retards a més de 40 vols. També estan intentant saber el grau de participació de la resta de tripulants de l'avió.