Un menor, de 17 anys, ha quedat detingut a Elx, Alacant, després d'agredir violentament una parella homosexual al crit de: "Perquè sapigueu qui mana, maricons de merda."

Agressió homòfoba a una parella gai a Elx

Els fets es remunten a dissabte, quan la parella passejava agafada de la mà juntament amb un grup d'amics pels voltants del Palau de Congressos d'Elx, a Alacant, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Tal com van relatar les mateixes víctimes i diversos testimonis, les víctimes anaven pel carrer Filet de Fora de la localitat alacantina quan, de sobte, un altre grup va començar a "recriminar-los" la seva actitud. La clau, segons les primeres sospites, es tractava d'un braçalet i un clauer que portava la parella amb la bandera LGTBI.

Un clauer i un braçalet amb la bandera LGTBI

El presumpte agressor, un noi de 17 anys, es va apropar llavors a ells i va agafar del clatell una de les víctimes amb intenció d'emportar-se'l "en actitud fanfarrona" cap a les persones del grup amb què estava, indica el comunicat policial.

Bandera LGTBI / Pixabay

Bandera LGTBI / Pixabay

Llavors, la seva parella va intentar impedir-ho, estirant fortament els seus braços, moment en què l'atacant es va posar "més violent" i li va clavar un cop de puny a la cara a un d'ells mentre l'agafava.

La víctima va començar a sagnar "de forma abundant" del nas, que li havia trencat, però el jove va continuar donant-li cops i puntades de peu.

Testimonis de l'agressió van trucar a la Policia Nacional i diverses patrulles es van presentar immediatament al lloc. No va ser fins a la intervenció dels agents quan l'agressor va parar de colpejar els joves, van assegurar les dotacions desplaçades.

"Perquè sapigueu qui mana, maricons de merda"

Després d'aconseguir separar-lo dels joves agredits, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte d'odi i un altre de lesions, ja que es considera que la pallissa va ser motivada "només per la condició homosexual" de les víctimes.

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Agents detenint a un delinqüent / Policia Nacional

De fet, en la seva declaració, la parella va manifestar haver sentit perfectament com, després de l'agressió, mentre fugien del lloc a l'arribada de les patrulles policials, algú els va dir: Perquè sapigueu qui mana, maricons de merda", paraules que van poder sentir tant ells com alguna de les persones que els acompanyaven.

Per això l'arrestat, de 17 anys, nacionalitat espanyola i amb diversos antecedents, va ser posat a disposició de la Fiscalia de Menors, que ha decretat el seu ingrés en el Centre de Menors de Recepció Alacant.