Agressió homòfoba a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): la víctima ha estat agredida intentant defensar la seva amiga d'un assetjador.

Agressió homòfoba a la Universitat Autònoma de Barcelona

Els fets han passat aquest divendres a la nit davant el recinte de la Universitat Autònoma de Barcelona de Bellaterra (Vallès Occidental). Segons avança el fotoperiodista Emili Puig, tot ha començat quan el presumpte autor dels fets ha assetjat una noia al costat del camp de futbol de la universitat.

La víctima es va donar un fort cop al cap i va denunciar els fets

Un altre home, amic de la víctima, es va intentar interposar per defensar-la. Va ser en aquest moment quan l'agressor el va empènyer per les escales i va caure per un barranc donant-se un fort cop al cap. Immediatament, van avisar a Emergències 112 i, fins al lloc dels fets, es van desplaçar els sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que immediatament el van traslladar a l'hospital per un traumatisme cranial.

Insults homòfobs durant l'agressió

Segons explica el fotoperiodista Emili Puig, es tracta d'una nova agressió homòfoba, ja que la víctima és un home gai i, quan el van agredir, li van cridar diversos insults homòfobs.

SEM / Carles Palacio

Un home ferit en una agressió homòfoba a la Universitat Autònoma de Barcelona (Vallès Occidental) / Carles Palacio

 

No hi ha cap denúncia als Mossos d'Esquadra

El presumpte autor dels fets es podria enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i fins i tot penes de presó per dos delictes: de lesions i d'odi, però en cas que no s'interposi denuncia no serà així i, de moment, no s'ha posat cap denuncia als Mossos d'Esquadra.

Una altra agressió homòfoba a dos menors d'edat a Reus

Malauradament, aquest no ha estat l'únic cas d'agressió homòfoba en els darrers dies i, de fet, a Reus (Baix Camp): dos menors d'edat, una parella formada per un adolescent transsexual i una noia, estaven a la plaça Europa quan, de cop i volta, un grup de joves es va apropar a ells per robar-los dient-los "maricons de merda", "lesbianes" i "desviades". No tot van ser insults: també els van agredir físicament i van fugir del lloc dels fets.

Robatori amb violència i intimidació i delicte d'odi

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i estan portant el cas com un robatori amb violència i intimidació i com a delicte d'odi pels insults homòfobs. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Tot i que la policia catalana no ha volgut donar detalls perquè les víctimes són menors d'edat, l'Observatori contra l'homofòbia ha condemnat l'atac LGTB-fòbic, referint-se a la parella com un "adolescent transsexual i una noia".