Sitges va patir dues agressions homòfobes a quatre persones la nit de Cap d'Any. La ciutat del Garraf, que és coneguda des dels anys 80 com la capital LGTBI de Catalunya, va presenciar com tres menors, de nacionalitats marroquina i espanyola, que estan sent investigats per la Policia Local, van propinar diversos cops de puny a quatre víctimes aquest diumenge de matinada durant les celebracions per acomiadar el 2022. Així ho ha denunciat l'associació LGTBI+ Colors Sitges Link en un comunicat i ho ha confirmat a xarxes el cos municipal de seguretat.

 

L'entitat ha titllat les agressions de "brutal atac homòfob" i ha expressat la seva repulsa pels fets. També ha assenyalat que creen "un clima d'inseguretat" al municipi. Els cops de puny a les víctimes, propinats pels tres menors per la seva orientació sexual, van produir-se al carrer Joan Tarrida la matinada d'aquest diumenge, com es pot veure als vídeos difosos per l'associació Grup d'Amics Gais. La via és una de les que travessa perpendicularment el conegut popularment com carrer del Pecat. Els atacs van protagonitzar-los en grup i a més d'abatussar-los, van rebre crits de "maricón".

Les agressions han estat denunciades davant la Policia Local

Els fets ja han estat posats en coneixement de la Policia Local de Sitges, que ha informat que investiguen tres menors pels presumptes delictes d'odi amb lesions greus, amenaces i robatori amb violència pels incidents de la matinada de Cap d'Any. Les víctimes van ser ateses en un centre hospitalari de la zona poc després de les agressions. L'associació està acompanyant a les quatre persones afectades i les ha proporcionat indicacions sobre com presentar denúncies davant la policia, a més d'oferir-los serveis d'assessorament i suport psicològic.

L'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya (OCH), d'altra banda, també ha confirmat que té coneixement d'aquestes dues agressions i ha posat els seus serveis a la disposició de les víctimes. Ha expressat la seva "condemna absoluta" dels fets ocorreguts a la localitat la matinada de Cap d'Any en un ambient festiu pels carrers d'una de les zones amb més discoteques, clubs i sales d'oci nocturn de tota la comarca del Garraf. Segons la Policia Local de Sitges i els Mossos d’Esquadra, els atacs s’haurien produït a l’exterior del bar musical Bukkake quan un grup de menors van propinar a cops de puny dues parelles proferint crits homòfobs. Aquest dijous, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, s’ha reunit amb els afectats i responsables de la Policia Local per avaluar els fets. El consistori està estudiant personar-se com a acusació particular.

Agressió homòfoba a Barcelona

Els atacs de Sitges precedeixen, per tant, el succeït a Barcelona aquest dilluns en un tren de Rodalies a l'estació de Plaça Catalunya. Fet que els converteixen en les primeres agressions homòfobes del 2022 a Catalunya. En el cas de la ciutat comtal, una parella d'homes va ser apallissada amb cops de puny i puntades de peu per tres homes i una dona d'entre 38 i 19 anys. Un passatger va alertar als vigilants de seguretat privada de Renfe mitjançant el botó d'alarma del tren i van enxampar als tres individus amenaçant les dues víctimes amb dues ampolles de vidre i cridant-los insults homòfobs. Els Mossos d'Esquadra els van detenir acusats dels delictes d'amenaces, odi i lesions greus, entre d'altres.